Filmen vi fans finansierat

Veronica Mars The Movie – pepp eller depp?

Grattis alla Marshmallows! Den officiella trailern till Veronica Mars-filmen har kommit!
Sedan vi sist träffade Veronica (mitt i den dåliga säsong 3) har det gått tio år. Veronica är nu toppjurist i New York, har inte privatdeckat eller varit i Neptune sedan hon lämnade college. Men då Logan blir anklagad för mord på sin popstjärneflickvän kan hon så klart inte motstå att återuppta sitt deckarjobb. Det råkar sammanfalla med en återträff på Neptune High. Häpp:

TRE TECKEN PÅ PEPP
Ett riktigt mysterium. Det känns som att mycket av förhandssnacket under filmens tillkomst har kretsat kring Veronicas kärleksliv. Från fansens spekulationer, till Rob Thomas kluriga uttalanden och till och med specialgjorda klipp så har mycket av fokus varit kring att Veronica måste bli ihop med Logan igen.
Men Veronica Mars handlade inte om, och får inte handla om, att hon skulle hitta rätt kille.  Hon behöver ingen pojkvän för att vara intressant, och jag skulle bli grymt besviken om filmen bara fokuserade på detta. Vänskap, fiendeskap, mysterier, fyndiga oneliners och serievärldens absolut bästa far/dotterförhållande räcker så väl.
Jaja och så klart kärlek!  Stackars Piz är det ju inget större fel på, det är bara det att bredvid den charmige slängd i käften-bad boyen Logan är han blott noll och intet. Det är Buffy och Spike, inte Buffy och Riley, det är Rory och Jess, inte Rory och Dean och det är sannerligen inte den där ängslige pottfrillan Piz som Veronica till slut ska bli ihop med.
Men i frågan Team Piz eller Team Logan? Team Veronica så klart. (Rolig grej för övrigt: Jason Dohring (Logan) har poserat i »Team Piz«-tröja.)
Men nu när jag ser trailern tror jag att jag kan släppa oron över kill-fokus, det verkar som att det faktiskt kommer vara en riktig deckargåta.
Inledningen. Veronica i New York! Med Jamie Lee Curtis! Den inledande scenen är långt borta från studioinspelning, och tillsammans med en legendarisk Hollywoodskådis gör att det känns som en riktig film, inte bara som ett avsnitt till av serien.
Smart manusidé. Storyn känns ju klockren! Och genidrag att komma på det där med klassåterträffen! Vi får se otaliga favoriter dyka upp (varje biroll förtjänar egentligen sin egen Pepp), och i och med en återträff är det ju också helt naturligt.

TRE TECKEN PÅ DEPP
Onödigt våld. Sista klippet i trailern visar en hånfull Madison och Veronica som svarar något coolt och dräpande och sedan… ger Madison en rejäl käftsmäll. Vad tusan!? Det som är så fantastiskt och unikt med Veronica är ju att hon aldrig behöver använda våld. Hon använder list, teknikprylar och sina vänner. Den Veronica jag känner skulle leverera något coolt och dräpande och sedan gå sin väg.
Hej då klassperspektivet? Jag älskade hur VM tog upp klasskillnader och hur man vävde in de vita rikemansungarnas privilegier i storyn. Men nu är ju Veronica själv superlyckad och rik, iförd dräkt, så underdog-perspektivet lär ju helt saknas.
Var är Weewil och Vinnie Van Lowe? Ärligt talat kommer jag inte på fler Tecken på Depp-saker med den här härliga trailern, men three is the magic number så att vi inte får se Francis Capra och Ken Marino i trailern får gå in under depp men lugn – båda är castade!
Bechdel-testet: Klarar, inga problem.

Slutsats. Pepp. Pepp. Pepppepppepppepp gånger spegel och stjärnstopp! Snälla snälla SF Bio – ta hit filmen. Jag lovar att vi är tillräckligt många Kickstarters och Marsbars i Sverige som skulle göra det värt det!

Veronica Mars har premiär i USA 14 mars.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel