Recap

Veckans Younger: Om att hitta sin mojo i Merger, She Wrote

Merger, She Wrote börjar med att Maggie fått storhetsvansinne, hon ska måla taket som Michelangelo. Så nej, presenningarna på golvet handlar inte om ytterligare ett så kallat airb'n'b party för att dryga ut kassan. Och det må vara så att bartendrarna inte längre slåss om att servera henne, men hon har fortfarande förmågan att slänga ur sig intressanta råd till Liza som brottas med konkurrensen med Charles.

En sammanslagning funkar inte på grund av finansiella grunder säger Charles och kastar famlande som i ett annat universum fram förslaget att Liza börjar på Mercury.

Mikrodosering av illegala droger är det nya heta tror Millennial och Liza är mer än villig att åka på författarens retreat för att testa. Hur många gånger ska Millennial och Mercury konkurrera om samma bok dock? Det börjar bli minst sagt tjatigt att höra Lizas »Oj, ska du också dit?!? Så arg och överraskad jag blir«, men som tur är väl detta ändå sista gången.

Younger 6x06 DianaEfter lågvattenmärket när Diana skulle försöka förklara för Enzo hur hon alltid trodde att hon skulle blir tillsammans med någon som Charles, så gör Diana nu allting rätt. Hon är den som i allra högst grad gör komedin i Younger, som när hon bara undrar hur svårt det kan vara att läsa in en boomer erotica-bok (aka matron lit eller vanligt hederligt tantsnusk)? Inte så svårt alla visar det sig när man har en talang att tala med djup, inlevelsefull, sensuell röst.

Lizas, det vill säga Maggies, förslag faller inte Charles helt på läppen. En sammanslagning funkar inte på grund av finansiella mekanismer, säger han, och kastar famlande som i ett annat universum fram förslaget att Liza börjar på Mercury. Ok, en liten guldstjärna får han för att i alla fall vilja diskutera olika lösningar. Det finns inga dåliga idéer, för även dåliga idéer kan trigga andra bättre förslag. Och en snabb puss på kinden får han när Liza dissar honom för vilken kväll i ordningen det nu kan vara.

Younger 6x06 LizaFör några veckor sedan oroade jag mig för att Lauren börjar bli en comic relief endast och i detta avsnitt fanns det inte plats för henne alls tyvärr. Så nu har frågan gått över till Maggie. Vem är hon? Vad vill hon? Karaktären är lite sketchartad. Är det bara hennes sexuella mojo om betyder något? Är hon rädd för att binda sig eller är det bara inte hennes grej? Kan vi få upptäcka något nytt om henne? Förutom att hon inte insåg att hon kunde hiva sig upp rakt så hon kunde ramla på rumpan istället för ryggen.

En medelålders man som försöker komma till insikt hur nästa fas i livet ska se ut. Det är spännande och trovärdigt.

Sen var det dags att utstå några utportionerade tröstkarameller till Josh-fans trots att triangeldramat är dött. Hela Girls on the Side-avsnittet i säsong 5 var Josh som sa hejdå och Liza som fick ett avslut. Move on! Jag gillar dock att Charles inte alls verkar känna sig lika olustig som jag gör när jag ser dem, samtidigt som han ändå medvetet betonar att Liza och han jagar den här Travis bok »var för sig«.

Och Kelsey och Zane, bestäm er! Detta ständiga flörtande blandat med aversion börjar också bli tjatigt. Visst bygg gärna upp en vänskap först, men det är väl uppenbart att de här två är perfekta för varandra!?! Många möjligheter har gåtts miste om med denna sprakande relation. Och hur den där ljudkillen lyckats behålla sitt jobb är en gåta.

Younger 6x06Ja, det är trevligt att Liza för en gångs skull tappar förnuftet och flippar ut. Och runda bord-scenen var kul och dansnumret, eller ska vi säga dansnumren, var inte så dumma, men att de sistnämnda får så mycket tid i rutan när ett avsnitt som är 22 minuter? Ärligt talat hade jag mycket hellre sett scenen med Charles och Josh som lite lätt mikrodoserade  pratar barn och familj. Det hade varit nåt.

Fast innan dess var det dags för Charles att göra uppoffringar igen för Liza, eller för sin egen och alla skull. Dags att backa tillbaks till början. Vad vill han egentligen göra? Här har vi en person som utvecklas. I åratal har han kört på med Empirical som var, eller blev med tiden, ett ok snarare än en passion. Nu testar han olika saker. En medelålders man som försöker komma till insikt hur nästa fas i livet ska se ut. Det är spännande och trovärdigt. Nu ska han helt enkelt bli redaktör när Millennial och Mercury blir två varunamn under samma tak. Kan det vara så att Charles till slut hittat sin mojo?

Younger finns på C More. Nytt avsnitt varje torsdag.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel