Recap

Syrliga oförskämdheter & onödiga bekännelser i veckans Younger

Kelseys utmaningar som förläggare fortsätter Flush with Love, Diana har svårt att undvika säga högt vad hon tänker och tiden är inne för Claire och Josh i veckans avsnitt av Younger. Att få reda på att man ska bli pappa så där hux flux är omvälvande naturligtvis, men kanske då dags för Josh att bli lite seriös och inte bara höhö:a och sucka åt allting i babyaffären. Men Liza är en god vän åt honom, det kan inte sägas annat.

Zane lyckas med en enkel tvetydig mening både vara lite syrligt oförskämd samtidigt som han ger henne än en ordentligt confidence boost.

Dianas missnöje verkar nu riktas även mot Quinn, »we work for her now«, även om hon hånskrattar lite över att Kelsey och Liza tror att de tror att de har något att säga till om. Diana är inte den som försöker dölja sina känslor, det är ett som är säkert. Det är nog inte sista gånger vi får höra »you are the publisher now« efter att en i fokusgruppen uttryckt en stark önskan om att få Quinns bok – som ska bli den första releasen – oläst. 

YOunger 6x02 Z and KQuinn lyssnar på Liza – nu äntligen med titeln redaktör – lika lite tidigare som nu när Liza och Kelsey över lunch ska försöka berätta för Quinn att hennes bok inte är så bra. Hon som verkade vara den perfekta investeraren och mentorn visar upp en mycket narcissistisk och dominant sida, men man får väl tänka att det är det som tagit henne dit hon är. Kelsey är beredd att ge upp, men hon är inte utan idéer – att skriva en bok baserat på ett av Reese Witherspoons filmmanus. Alla älskar ju Reese Witherspoon, även Quinn. Jag gillar detta fokus på Kelsey och affärerna, att hon är osäker men ändå kompetent. Och fick vi svaret i alla fall på Quinns roll. Hon har en plats i styrelsen, inte mer än så egentligen.

Sen gör Diana samma misstag igen, fast många gånger värre när hon försöker förklara för Enzo att hon trodde hon skulle vara med någon som Charles.

Kelsey och Zane är perfekta som vanligt. Zane lyckas med en enkel tvetydig mening både vara lite syrligt oförskämd samtidigt som han faktiskt ger henne än en ordentlig confidence boost. »You’re standing in front of a bar, you’ve never belonged better anytime in your life«. Kelsey är ju inte den som spottar i glaset, men huvudbudskapet till henne är ju ändå att hon var precis där hon skulle vara. Och Zane är inte rädd för att berätta vad han vill. Åh, låt dessa två få till det på ett bra sätt som håller. Samtidigt lyckas Zane som vanligt när han gjort något bra få oss att bli lite misstänksamma när han och Charles ser åt varandra sådär. Som om det här med Kelsey är en del av någon plan…?

Younger 6x02 DianaDiana är sur för att Liza inte berättat för henne, men hur skulle hon ha kunnat det? Diana är inte så lätt att komma in på livet och hon är ju lite speciell. Som det här att hon alltid uttrycker högt sånt som hon borde hålla för sig själv, till exempel hennes glädje över att det var Quinn som absolut ville ha en millennial vid rodret och om Charles fått bestämma det kanske blivit ett annat val. Är det så att hon inte inser detta? Jag gillar inte hur skämten ofta är på Dianas bekostnad. Redan från början skulle man göra sig lustig över Diana för att hon var singel, barnlös och medelålders, och det på något sätt sitter i.

Men historien från avsnitt 5 i säsong 1 har varit extremt tydlig med sin riktning vad gäller Lizas kärleksliv.

Detta får Liza och Charles att diskutera Kelsey, vars geniala reverse-engineering-idé inte faller Charles i smaken. Ja, kanske är det inte något fel på själva idén, men att första boken måste var en hit. Det är bättre att släppa Quinns bok först och skylla på Charles och sen se till att andra boken blir bättre. Om Kelsey hade haft mer erfarenhet hade hon insett detta. Och visst har han rätt när det gäller erfarenhet. Kelsey kommer göra ett bra jobb, men erfarenhet är bra att ha i bagaget. Det ger en självförtroende. Men bra diskussion, jag förstår Liza så väl också.

YOunger 6x01 kitchenSen gör Diana samma misstag igen, fast många gånger värre när hon försöker förklara för Enzo att hon trodde hon skulle vara med någon som Charles. Igen, säg inte alltid högt vad du tänker, Diana! »I'm a realist, not a romantic.« Men det sorgliga är att hon inte förstår varför Enzo reagerar som han gör. I vilket fall gör hon en mycket snygg räddning där på slutet med tidningshistorien, men det är svårt att grepp om Diana. Det känns som hon används för billiga poänger istället för att man berättar om den speciella person hon är.

Försöket att skapa en ny magisk vardag-i-köket-scen mellan Liza och Charles gick väl sådär. Känslan var inte riktigt där och den förra var ju oslagbar. Även om jag fullkomligt förstår Lizas förslag om en kinesisk mur emellan dem när det gäller jobbet och gillar hur bra Charles tar det, så skulle han väl kunna yppat några ord om vad han och Zane kuckilurar om. Det kommer ju onekligen explodera senare.

På något sätt oroar jag mig mer för det än Lizas lite krystade »me too« svar på Charles retoriska fråga om hon är lycklig, efter att Josh och Claire fått sin bebis. Josh har alltid glatt hoppat vidare till nästa tjej, Liza är den som grubblar. Men historien från avsnitt 5 i säsong 1 har varit extremt tydlig med sin riktning vad gäller Lizas kärleksliv. Det är bara marknadsavdelningen som gillar att hålla oss på halstret. 

Younger finns på C More. Nya avsnitt kommer varje torsdag.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel