Äntligen får vi se The Honourable Woman i oklippt originalversion

SVT:s nya, stora dramasatsning – från True Detective till nytt jätteavtal med BBC

I dag meddelade SVT att man ingått ett nytt avtal med BBC om att visa kommande dramaserier från de brittiska öarna, men avtalet innebär också att en del gamla serier kommer att dyka upp i kanalen i vår. Bland annat kommer Hugo Blicka serie The Honourable Woman att ha premiär i kanalen i april. Det bästa med detta är att SVT kommer att visa originalversionen av serien, och inte den sönderklippta som HBO Nordic visade förra året. Det blir också lite annat godis för oss dramaslukare i vår. Här är några av serierna som dyker upp:

Grantchester (SVT1 31 jan)

Brittisk deckarserie i sex delar som utspelar sig på 1950-talet som är baserad på James Runcies bästsäljande böcker. Handlar om prästen Sidney Chambers (James Norton) som utreder en serie av mystiska händelser tillsammans med poliskommissarien Geordie Keating (Robson Green).

I ondskans spår (SVT2 4 feb)

Tysk-österrikisk kriminalserie i fem delar, där förhörsspecialisten och psykiatern Dr Richard Brock (Heino Ferch) hjälper polisen i Wien vid särskilt svåra fall.

True Detective (SVT1 17 februari)

Behöver väl knappast någon introduktion. Hyllad och kultförklarad kriminalserie i åtta delar som är skapad skapad av Nic Pizzolatto. Kriminalpoliserna Rust Cohle (Matthew McConaughey) och Marty Hart (Woody Harrelson) återberättar sin jakt på en seriemördare i Louisiana.

Fortitude (SVT1 22 feb)

Brittisk dramaserie i 15 delar från 2015. I arktiska samhället Fortitude har inget våldsbrott någonsin ägt rum – fram tills nu. När ett mord begås i en så sammansvetsad gemenskap berör det alla och skräcken hotar själva stadens framtid. Stjärnspäckad rollista med Sofie Gråbøl (Brottet), Stanley Tucci, Michael Gambon och Christopher Eccleston.

In the Club (SVT1 i april)

Brittisk dramaserie i sex delar som följer sex gravida kvinnor och deras partners, som alla förs samman på en kurs för blivande föräldrar. Skapad av manusförfattaren och regissören Kay Mellor. BBC har redan beställt en andra säsong av serien.

The Honourable Woman (SVT1 i april)

Brittiskt spiondrama av Hugo Blick i åtta delar – nu i originalversionen i stället för den omklippta »exportversion« som gick på HBO Nordic. Handlar om affärskvinnan Nessa Stein (Maggie Gyllenhaal) som är dotter till en mördad israelisk vapenhandlare. Hon börjar arbeta för fred och dras in i oroligheterna mellan Israel och Palestina.

Cucumber / Banana (SVT2 våren 2015)

15 år efter Queer as Folk är Russell T Davies tillbaka med tvillingserierna Cucumber och Banana, som utforskar hur det är att leva som gay på 2000-talet. I humorserien Cucumber får vi följa 46-årige Henry (Vincent Franklin) och hans tålmodige pojkvän Lance (Cyril Nri). Banana är en spinoff som fördjupar sig i de yngre karaktärer från Cucumber. Seriernas titlar kommer från en vetenskaplig studie som delar in den manliga erektionens hårdhet i olika stadier, från tofu via banan till gurka.

Wolf Hall (SVT1 våren 2015)

Brittiskt kostymdrama baserad på Hilary Mantels romansvit om Oliver Cromwell och Henrik VIII:s hov. Manus av Peter Straughan och regisserad av Peter Kosminsky. Damian Lewis (Homeland) och Mark Rylance syns i rollerna som Henrik VIII och Thomas Cromwell.

Dessutom har SVT säkrat kommande säsonger av Mord i paradiset, Barnmorskorna i East End, Kommissarie Banks, Mr Selfridge och Weissensee.

Någon serie ni ser fram emot att kolla in?

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel