TVdags betygsätter tolkningarna

Stor med gäst stjäl showen i kvällens Så mycket bättre

Idag var det Charlotte Perrellis dag. Ett fullblodsproffs som lyckades med konststycket att vara diplomatisk och hålla på sin integritet – men samtidigt bjuda på några tjuvnyp och prata öppenhjärtigt om sitt liv. Så här tyckte vi om de musikaliska inslagen:

Eric Gadd - Höstens sista blomma

gaddLinus: Charlottes låtar tror jag får störst omvandling av årets artister. Gadd börjar med en totalt soulig omgörning av Charlottes ganska anonyma visa. Och det låter bra. Snygga trummor, tjusiga oh oh-körer och en Gadd i liggarmood.
Betyg: 3/5

Sara: Den här texten tjänade på att översättas, och han får igång ett skönt soul-gung. Nu är han på hemmaplan, tillbaka till rötterna efter några magplask. Gadds klart bästa insats hittills! Snyggt och lyssningsvänligt, nosar på en fyra, men hade önskat mig en extra uppväxling på slutet.
Betyg: 3/5

Catherine: Eric inleder med sin engelska version av den här låten och det var i mina öron ett riktigt sömnpiller. Men han har ju finess och det är souligt men i mig händer det ingenting. »Romantiskt och elegant«, säger de närvarande och det är det ju, men också lite sömnigt.
Betyg: 3/5

Louise Hoffsten – Addicted

hoffstenLinus: Louise gör om en av Charlottes bästa poplåtar till snygg bluesrock. Den tydliga melodin, och att den är på engelska, passar henne perfekt och det är tveklöst hennes bästa tolkning hittills.
Betyg: 3/5

Sara: Rak, okomplicerad gitarr-rock, helt rätt för Louise Hoffsten. Hon slängde käppen och är ändå stadig i både kropp och röst. Rejält uppsving från förra veckan och skönt ös, men det lyfter aldrig riktigt.
Betyg: 3/5

Catherine: Jag vill så gärna plussa Louise för att jag tycker att hon är så gullig. Men det här är inte roligt någonstans. Jag slipper i och för sig trynorgeln den här gången men det hjälper inte. Jag orkar nästan inte lyssna klart på låten. Trad-rock at its worst. »Utan käpp!«, utropar Charlotte efter och det faktumet var låtens höjdpunkt.
Betyg: 2/5

Albin Lee Meldau – Take Me to Your Heaven

meldauLinus: Så roligt att Albin ger sig på Charlottes första signaturlåt. Och i en oväntad reggaeversion dessutom. jag tycker att det är smart och bra, men ändå inte lika klockrent som hans tidigare versioner.
Betyg: 3/5

Sara: En parentes: sa Charlotte att hon sjungit den 6-7 gånger i veckan i nitton år!? Mon dieu. Om Albin: nja. Inte tillräckligt eftertryck i rösten, känns inte som att han tror på sig själv till fullo? Kan tänka mig att den är skön som lounge-musik att ha rullande i bakgrunden, men han säljer den inte live. Han har gått från klarhet till klarhet hittills, men man måste missa ibland också.
Betyg: 2/5

Catherine:  Albin överraskar ikväll och serverar oss en reggaeversion, en lugn sån. Allra allra bäst är det när han inte håller sig till originalmelodin. Albin har en egen betygsskala. Jämfört med de andra är det fantastiskt men det hade gärna fått vara lite mer tryck i den här låten för min smak.
Betyg: 3/5

Christer Sjögren – Don't Cry for Me Argentina

sjogrenLinus: Kanske säger det något om Charlottes begränsade låtkatalog, menar någon, att Christer gör en version av en av musikalvärldens mest kända låtar istället för en av hennes. Det är bullshit, hon har tillräckligt med låtar. Detta är bara respektlöst. Här har Christers ego fått styra och TV4 har låtit honom. Snacka om att urholka programidén. En kan se att Charlotte är pissed off bakom sin artiga proffsighet.
Betyg: 0/5

Sara: Säsongens mest oväntade låtval? Nej, det här funkar inte på någon nivå.
Betyg: 1/5

Catherine: Är det inte jättekonstigt att han ska sjunga den här låten? Ett mycket märkligt val. Det är ju ingen »hyllning« till Charlotte. Jag lider av att höra Christer och hans speciella engelska betoningar, min sambo ser sitt tillfälle att gå och rengöra spisen istället för att lyssna klart. Har jag skrivit tråkigt om någon av de andra så var det party jämfört med det här. Åh nej nu går han ner på knä…
Betyg: 1/5

Linnea Henriksson – Hero

henrikssonLinus: Hero är för mig den ultimata moderna schlagerlåten. En perfekt schlagerpoplåt. Jag älskar att Linnea går all in med glitter och vindmaskin. En förvånansvärt Madonna-Music-klubbig version. Riktig snygg och hittig version.
Betyg: 4/5

Sara: Jag gillar inte riktigt melodiändringen till en början, den låter bara plattare. Men efter halva låten kommer klubbkänslan krypande och det funkar riktigt bra. Till sista refräng är jag helt på danståget.
Betyg: 4/5

Catherine: Linnea lovar att hon ska gå all in. »Hon ser ut som en superhjälte«, säger Charlotte förväntansfullt. Och Linnea går all in och jag blir partyglad i vanlig ordning av Linneas version, en helskön klubbig discoversion.
Betyg: 4/5

Stor – Mitt liv

storLinus: Stor är årets stjärna, både som personlighet och artist. Han känns så genuin både i sitt känslomässiga kaos och i sina tolkningar. Inget är tillrättalagt. Att han bjuder in en snubbe han känt i två veckor för att sjunga med honom i ett av Sveriges största nöjesprogram är ju helt otroligt. Och versionen är så skör och vacker just för att det känns som att den skapas just där i stunden. Och refrängen är guld. Fan vad bra. Årets största ögonblick hittills.
Betyg: 5/5

Sara: Wow! Skön attack, och underbart att de tar med avbrottet och omtaget. Vilket genombrott för refrängkillen! Yoel905, ett artistnamn att lägga på minnet. Det här är den första låten jag direkt ville höra igen och jag har haft svårt att få den ur hjärnan. Kolla in de andras reaktioner, jag är Albin all the way! Säsongens musikaliska höjdpunkt.
Betyg: 5/5

Catherine: Stor tar med sig en kille han nyligen lärt känna i en park (som sjunger så bra). Schysst karriärsteg för den killen ändå att gå från parken och åka rakt in i de svenska vardagsrummen. Efter första versen kommer Stor av sig och vill börja om, mitt i det ringer mobiltelefonen. Det sabbar ingenting, tvärtom. Det förstärker bara den känsla av äkthet som han förmedlar. »Stor berör«, säger Charlotte och jag håller verkligen med henne. Stor är grym.
Betyg: 4/5

Så mycket bättre finns på C More och TV4 Play.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel