Recap

Stiff competition! Veckans avsnitt av Younger har en titel som säger allt

Charles och Liza är supersnygga i inledningen på veckans Younger, Stiff Competition. Charles i sin tredelade kostym, med slips och näsduk. Inte många män har slips nuförtiden, eller tredelad kostym, men på Charles kan det inte bli mer rätt. Lizas klänning då? Personligen har jag svårt för denna typ av väldigt djupa v-ringning, men tyget och resten av klänningen är är hur läcker som helst.

Diana hjälper inte till när hon så delikat kommenterar Kelseys bild: »A head without a neck is like a kite without a string, just a floating tragedy.«

Liza är imponerad av alla storheter på National Arts Club party och Charles får chansen att småskämta. »As long as you have open bars, it will attract every writer in town.« Det är en jobbkväll, men Liza verkar ändå trivas med konkurrensen från Charles och Mercury och konstaterar sunt ändå.  »What choice do I have? Be mad at you or be better?« Det lågeffektiva gnabbet dem emellan är roligt. Liza har munnen med sig: »Have you even printed a book yet?« För första gången den här säsongen skrattar jag hjärtligt redan de första minuterna och sedan fortsätter skrattet porla.

YOunger 6x05 Kelsey och DianaTillbaks på kontoret är det inte lika roligt efter att New York Magazine har publicerat sin approval matrix. Kelsey är chockad: »Charles hot and I’m not!«, och Diana hjälper inte till när hon så delikat kommenterar Kelseys bild: »A head without a neck is like a kite without a string, just a floating tragedy.« Men det finns inte tid att älta för nu väntar renoveringsparet Hayley och Cameron som redan designat om konferensrummet medan de väntat på att få prata om sin bokidé.

Det känns aningen överdrivet för en missad middag och Diana säger nej, tro det eller ej, för halsband väljer henne, inte tvärtom

Vem som designat Diana och Kelseys utstyrslar är en annan fråga. Dianas blus med värsta rysch-pyschet precis där man inte vill ha det och Kelseys klänning som ser ut av vara gjord av någon slags medeltida poncho. Inte många kan bära dessa med sådan elegans, men dessa kvinnor lyckas ändå. Alla förhållande måste ha ett tredje ben, får vi lära oss av Hayley och Cameron, annars trillar det ihop. Man kan inte bara fokusera på varandra:
»You cannot renovate your partner.«
»Believe me, I tried.«
»Yes, you have.«

Clare är ju ute ur bilden, så inte konstig att Lauren och Josh får lite skärmtid tillsammans. De är på barnvagnspromenad och det visare sig att Lauren har startat ett instagramkonto #GemmaLoves som redan har 5 000 följare. Hon får det att låta som om att driva ett konto i marknadsförings/influencer-syfte är enda sättet för Gemmas släkt på Irland att få se bilder på Gemma. Hmmm. Nåja, låt gå. Josh gnatar och gnäller om det tills han inte gör det längre. Han är inte så svårövertalad för Josh gillar saker. Är något på väg att hända mellan Lauren och Josh Bättre än Lauren och Maggie i alla fall, för det var faktiskt lite icky, som en mor-dotter-relation på fel spår. Lauren och Josh passar ganska bra ihop.

Younger 6x05 Lauren and JoshEnzo har rörmokarjour och kan inte följa med ut på hans och Dianas planerade middagsdejt. Han erbjuder att köpa ett halsband som gottgörelse, hon får vilket hon vill. Det känns aningen överdrivet för en missad middag och Diana säger nej, tro det eller ej, för halsband väljer henne, inte tvärtom och fortsätter därmed med total träffsäkert sina roligheter.

Riktigt ostiga sex-skämt kan man ofta vara utan, men när det är Lizas till Charles så låt gå, lite pinsamt sött är det ändå.

Charles tar med Liza för att fira en ny bok Mercury ska publicera. Du är där som min flickvän, inte som konkurrent hinner han haspla ur sig innan Liza ser… Hayley och Cameron. Konkurrensen hårdnar onekligen. Men förlagsverksamhet är Charles och Lizas tredje ben berättar Charles med hans hand sakta stryker hennes rygg. 

»I hope there is some room in your bed for me, if this doesn’t work out.« Charles spelar högt med pengarna han lånat. Och japp, och det är inte bara ett sätt som konkurrensen styvnar får vi veta. Riktigt ostiga sex-skämt kan man ofta vara utan, men när det är Lizas till Charles så låt gå, lite pinsamt sött är det ändå. Innan det blir värre när Liza hoppar i en taxi för att åka hem och förbereda sig inför nästa författarmöte. »I guess you’ll have to handle the third leg alone tonight.« Ha ha, säger Charles. Hjälp, säger jag.

Younger 6x05 Liza and CharlesNu är det en tredje boken som det ska fajtas om, nu av ett ungt diregentgeni. Ja, det börjar bli lite tjatigt. Charles är generös, vem du än väljer kommer det bli bra, säger han, men Liza är inte på det humöret längre. Den där hälsosamma konkurrensen är inte så hälsosam längre, för någon. »I’m gambling it all«, säger Charles. Även sitt förhållande är med i potten verkar det som, även han inte riktigt insett det än. 

Jag gillar Kelsey, mycket, men nu börjar hon faktiskt bli lite gnällig.

Kelsey och Diana orkar inte ens ta fighten längre och ger sig i kast med yxkastning i stället. Jag gillar Kelsey, mycket, men nu börjar hon faktiskt bli lite gnällig. Charles motarbetar henne, Charles vill se henne misslyckas. Liza hjälper honom, medvetet eller omedvetet. »When it comes to business, you have to choose a side« förklarar Kelsey, men när har Liza inte stått på hennes sida?  Det är faktiskt dags att grow a pair.

Younger 6x05 Diana and EnzoDiana måste gå och Enzo är inte där när man behöver honom, så hon sätter sig ner i rännstenen, tro det eller ej. Det fanns inte ens ens en herrarnas att smyga in på? Men sammandrabbningen med polisen, Kelsey med yxa i högsta hugg och Dianas tysta men tydliga »I don’t know her« gör att jag struntar i det möjligtvis ologiska. Enzo kommer i alla fall till slut. »Let’s get you home, jailbird« Aldrig har jag gillat Enzo som i det ögonblicket.

Jag älskar att det hettar till. Att det blir osämja. Att de får kämpa för varandra. 

Hemma hos Maggie det är där man träffas. Josh är där med Gemma trots att det är midnatt. Charles kommer dit, men där är han är alltid outsidern. Visst fick han vara med på middag härom veckan, men att komma dit spontant går inte. Nu bränner det till och det ska kännas i maggropen ibland. Liza sitter tätt bakom Josh i soffan, men det är Gemma som lockar, men kanske det inte ser så ut för Charles, för han kan inte låta bli att fråga när hon springer efter honom ut. Hur hård är egentligen konkurrensen från Josh? Josh är inget hot, menar Liza. Jag älskar att det hettar till. Att det blir osämja. Att de får kämpa för varandra. Och Liza har gjort sitt val, nu är det affärerna som förstör.

Younger finns på C More. Nytt avsnitt kommer varje torsdag.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel