Recension

Så mycket bättre: Känslostormar över Freddie Wadling på Magnus Carlsons dag

Den här veckan är Magnus Carlson huvudperson. Här är våra betyg!

Danny Saucedo – Touch Me

Danny-ep2Linus: Danny knycker åt sig en av Weeping Willows största hits och ger den tyvärr en lökig »modern« text på svenska om sociala medier-hets. Han ger den även en hypermodern spotifierad popkostym som låter exakt som allt på listorna just nu. Det är med andra ord oerhört effektivt och hittigt, men också rätt tomt och ytligt. Synd på en så bra originaltext.
Betyg: 3/5

Björn: Årets hittills mest Miriam Bryant-doftande låt – men det känns som mycket av det som gör originalet så bra är som bortblåst. Visst, det är slickt och snyggt men lämnar mig helt oimponerad.
Betyg: 2/5

Sara: Jag vet inte var jag ska börja. Det är omöjligt att göra en sån här text, att sjunga om Facebook och selfies och »real life« utan skämskuddevarning, det går ju inte. Det blir San Marino i ESC 2012 hur man än gör. Älskar på ett sätt Danny för att han gör såna här saker, men ett högt betyg kan det inte bli.
Betyg: 1/5

Freddie Wadling – Broken Promise Land

Freddie-ep2Linus: Åh, om Freddie hade varit med in person. Men ändå är han det, på något sätt. Kudos till produktionen som så varsamt gör honom till en del av säsongen. Han gör Magnus finaste låt, hans röst inspelad till musikernas livespelande. Det är ett av programmets finaste och sorgligaste stunder någonsin. Magnus gråter okontrollerat, och det gör även jag. En fullständigt förkrossande version.
Betyg: 5/5

Björn: Oj, det blir ju tok-känslosamt – omöjligt att vara känslokall inför. Det och att Freddie sjunger som ingen annan. Plus det gudabenådade bandet. Magiska minuter.
Betyg: 4/5

Sara: Det här kan jag bara inte betygsätta. Det går utanför allt. Jätte, jätte, jättefin version. Önskar att produktionen hade varit lite mer sparsam kring närbilderna på den gråtande Magnus, det känns påträngande känslofrossande till slut. Annars håller jag med Linus om att de skött Freddies frånvarande närvaro – eller närvarande frånvaro – på ett fint sätt.

Little Jinder – Platsen i mitt hjärta

Little JinderLinus: Little Jinder fortsätter att välja de mest oväntade låtarna att tolka. Nu Magnus hejdå-låt till en fotbollsstadium. Hon gör den synthigare och rakare än originalet. En 1990-talsversion. Den är skön, och fin. Växer för varje lyssning.
Betyg: 4/5

Björn: Tyvärr kommer jag fortfarande inte överens med Little Jinders röst men scennärvaron är super och låten är kalas. »Så fint och så sött«, säger Jill, och det är det söta jag har svårt för. Bäst är det när hon kommer av sig (vilket i mina ögon ingår i epitetet bra scennärvaro – hur hanterar man att man kommer av sig?), då är det 5 pluppar.
Betyg: 3/5

Sara: Gillar mycket det tillbakalutade, avslappnade gunget i den här versionen. Pluspoäng för låtvalet och för att hon med små medel kopplar det till sitt eget liv. Ett klockrent lyft från förra veckan, men hon lägger aldrig in den där extraväxeln jag hade önskat.
Betyg: 3/5

Jill Johnson – The Burden

Jill-ep2Linus: Jill fortsätter att utforska kärleksrelationens bördor och utmaningar, och det hörs på hennes inlevelse att hon gick igenom en separation i verkliga livet under inspelningen. Hon har alltid haft en fantastisk röst, men aldrig bottnat i den så mycket som nu. En fantastiskt vacker countryversion med Johnny Cash-piano i refrängen. Jill är årets lysande stjärna. Må hon göra egen musik av denna smärta. Och må hon skriva ihop med Magnus.
Betyg: 4/5

Björn: Country och jag har aldrig gått ihop så bra. Här blir det alldeles för mycket av den varan. Dock superproffsigt, som vanligt med Jill.
Betyg: 2/5

Sara: Stabilt. Jag skrev förra veckan att man känner sig så trygg med Jill, och hon gör ingen besviken den här veckan heller. Rösten låter en smula ansträngd, en liten liten trötthet som anas i de stora, luftiga tonerna, men hon låter det inte rubba henne.
Betyg: 4/5

Lisa Ekdahl – Det värsta av allt

Lisa-ep2Linus: Lisa speedar upp denna fina låt och ger den en Suzanne Vega-feeling på något sätt. Det är så här jag tycker hon kommer som mest till sin rätt. Det är quirky, vemodigt och småpeppigt på en och samma gång. I kinda love it!
Betyg: 4/5

Björn: Nej. Jag hade hoppats på en lysande tolkning av min favoritlåt men det här träffar mig bara rakt på smalbenet. Stenhårt!
Betyg: 2/5

Sara: Jag har lite problem med tempot här, jag gillar tanken bakom men i verserna känns den uppskruvad på ett stressande sätt. Refrängen funkar däremot riktigt bra.
Betyg: 2/5

Tommy – My Love is Not Blind

Tommy-ep2Linus: Tommy hittar pudelrockrötterna och det är ungefär lika härligt som det är daterat. Det är vräkigt, bröligt och opolerat, det vill säga motsatsen till originalet. Och det är faktiskt lite skönt! Programmet behöver lite rock, även om den är 80-talstuperad.
Betyg: 3/5

Björn: Whitesnake-doftande hår-rock av Weeping Willows senaste hit. Svinbra låt som gör sig superbt som svulstrock. Vem kunde tro det…?!
Betyg: 4/5

Sara: Vilken hopplös uppgift att ta sig an! En samtida hit, en helt annan genre än Tommys, och vad gör han? Kastar på den tungrock i gubbkostym! Kan inte låta bli att älska detta. Oväntat, stenhårt och respektlöst på bästa sätt. Underbart. Nu vet vi hur Black skulle ha låtit.
Betyg: 4/5

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel