TVdags betygsätter tolkningarna

Så mycket bättre: fuckboys & funk på Louise Hoffstens dag

Som vanligt har TVdags-redaktionen nagelfarit veckans tolkningar. Den här gången var det Louise Hoffstens musik som stod i centrum.

Christer Sjögren – Only the dead fish follow the stream

christerLinus: Jag älskar låten och det faktum att en sådan sorts låt kunde komma femma i Melodifestivalen. Christer gör en rakare version med ena foten på bilpedalen som cruisar längs motorvägen och den andra i dansbandssfären. Troligtvis beror det mer på låten mer än versionen, men tycker det är ganska behagligt.
Betyg: 2/5

Sara: Efter förra veckans hopplösa (men ändå lite charmiga) framträdande var jag nervös innan detta. Han gör mig nervös bara? Men det här är ett klart lyft. Jag håller med Linus dock om att det nog beror mer på materialet – Only the dead fish… är en riktigt stabil poplåt. Christer lägger heller inte på lika mycket konstlad affekt på rösten, vilket är ett plus.
Betyg: 3/5

Catherine: Nä Christer är inte bra. Jag är inte förtjust i hans Elvisröst. Förra gången var jag generös med en trea i betyg men det var mest för att han fick värsta feelingen inte för att det var bra. Den här gången är ju låten trevlig och Christers Elvisjag dök bara upp i en liten sekvens vilket i sig är positivt. Men så himla bra är det inte.
Betyg: 2/5

Albin Lee Meldau – Min favoritvals (My favorite lie)

albinLinus: Albin slog sig verkligen på bröstet inför denna version och ingen har väl någonsin sagt ordet fuckboy när den har presenterat en version. Håller det för den egna hypen? Well, har märkt att det överteatrala minspelet riskerar att stå i vägen för den uppenbara känslan, men versionen är ju så snygg, innerlig och sjungen så bra att det bara är att kapitulera. Louise säger det bäst: »Fan vilken begåvning han är, men jag skulle aldrig vilja vara gift med honom«.
Betyg: 4/5

Sara: Den där scenen är för liten för honom. Rummet också, som det känns. Rösten vill liksom in till fastlandet. Grimaserna är distraherande, och visst var det onödigt av honom att höja förväntningarna upp i taket, men den här Mando Diao-doftande versionen är den mest intressanta under dagen och det måste han premieras för.
Betyg: 4/5

Catherine: WOW. Det känns lite enahanda att säga att jag bara gapar stort och inte tror mina öron. Men det är lite så. Hans röst är fantastisk och hans tolkningar spännande.  Jag har inte någon relation till Albins musik men gissar att jag kommer att ha det i framtiden.  Albin är den här säsongens stjärna.
Betyg: 4/5

Charlotte Perrelli – På något sätt (That's what I get)

charlotteLinus: Charlotte gör lägereldssoul av Louises innerliga pianoballad. Med gospelfeeling i refrängerna blir det väldigt stämningsfullt. Charlotte får en tår i rösten hon inte brukar ha och sjunger fantastiskt. Det är på gränsen till kyrkojulspel, men det känns ändå innerligt.
Betyg: 3/5

Sara: Charlotte är ju ett superproffs verkligen, men det här är lite slätstruket. Hade önskat antingen mer av gospeltrycket som hon nosar på, eller en mer avskalad känsla à la originalet. Nu blir det lite mittemellan och varken eller.
Betyg: 3/5

Catherine: Charlotte Perrellis musik och röst talar inte till mig överhuvudtaget. Den här veckan är det lite gospelfeeling men jag tänker mest på någon sångerska som uppträder en söndag i kyrkan. Kommer på mig med att vänta att hon ska sjunga att Jesus älskar alla. Inget fel med det men trist så det förslår.
Betyg: 2/5

STOR – Purple haze (Nowhere in this world)

storLinus: Åh en elektronisk jazzig version som liksom gungar fram. Jag diggar detta jättemycket. Det låter lite som Sade light: soft, snyggt och med skönt sväng. Att rimma Enya med persiennerna dessutom.
Betyg: 4/5

Sara: Han är så himla sympatisk. Det är rörande hur angelägen han är om att hon ska gilla hans version. Snygg saxofon! Bra text, men den övermodulerade rösten funkar inte riktigt för mig.
Betyg: 3/5

Catherine: Jag är inte något fan av svensk rap men den här veckan fick Stor mig. Det här var en riktigt skön låt som jag gillar. Jag väntar med spänning på vad han kommer att bjuda på under resten av säsongen.
Betyg: 4/5

Eric Gadd – Hit me with your lovething

gaddLinus: Vad fan är grejen med vocodern? Har han så lite kvar av rösten? Jag blir mest förbannad. Låtvalet passar ju honom perfekt för att göra souligt och funkigt, men det känns mest som en dålig parodi av en funklåt. Det låter fullständigt löjligt.
Betyg: 0/5

Sara: Haha, vilket skämt att jag klagade på Stors röstmanipulation. Arret är det inget fel på, pratpartiet funkar fint men sången går inte att ta på allvar.
Betyg: 2/5

Catherine:  Erik Gadd blir Prince och han gör det rätt bra men håller med om vocodern, det hade varit så mycket bättre utan. Men rätt skön låt ändå tycker jag.
Betyg: 3/5

Linnea Henriksson – Dansa på min grav (Dance on your grave)

linneaLinus: Yes! Linnea gör verkligen kvällens största hit. Modernt och mörkt svängigt, men med hintar av Louises attityd från originalet. Det är fullständigt klockrent.
Betyg: 4/5

Sara: Otroligt snyggt intro som sätter tonen direkt. Kompetent svensk popversion. Väldigt klubbkompatibelt.
Betyg: 4/5

Catherine Jag gillar hennes vändande av temat och den gulliga berättelsen innan hon går på scenen. Den här låten gjorde mig glad. Partystämning.
Betyd 4/5

Så mycket bättre finns på C More och TV4 Play.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel