Gruppdiskussion

Premiär för Game of Thrones-cirkeln! Vi pratar om drakjagis, Smirk-Bran & klimathotet

Björn: Vi öppnar med en sportfråga: Hur känns det?

Malin: Som att träda in i en sex veckor lång psykos.

Linus: Jag är superpeppad! Har sett om alla avsnitt igen och älskar hur underbart kul det är att bara se två karaktärer snacka.

Sara: Game of Thrones är en av få serier där kringhysterin faktiskt påverkar mig. Egentligen har den aldrig greppat tag, jag är liksom inte känslomässigt engagerad i nånting, men jag har sett varje avsnitt och var märkbart uppspelt inför den här premiären också. Det är kul med en riktig lägereldsserie, vi har så få kvar!

Game of Thrones var som bäst när det var politiskt drama i ylle. När det blir high fantasy med drakar och slutstrid är jag bara ointresserad.

Stefan: Det känns bra så här långt. Kanske inte helt övertygande, men jag vill fortsätta se genast! Trots två års väntan gick det väldigt lätt att ramla in i det hela igen. Och de lyckades bra att direkt komma igång i de olika handlingarna.

Anna-Karin: Jag var egentligen mer peppad för att det kom ett nytt avsnitt av Billions samma dag. Jag hade en sån fruktansvärd rage quit och besvikelse från förra säsongen att mina förväntningar var hemskt låga.

Christopher: Det känns bra! Jag fick mersmak.

Björn: Jag tycker det känns lite som serien hade vunnit på att fortsätta direkt efter förra säsongen. Efter nästan två års väntan kändes det som ett lite snarkigt första avsnitt.

Malin: Jag tycker nog ändå att det hade dynamik – skämt, handling, spänning, skräck – och att det samspelade på ett mycket genomtänkt sätt med det allra första avsnittet i första säsongen. Från uppställningen på gården till ögonkontakten mellan Jamie och Bran i slutet.

Björn: Slutminuterna gjorde mig mer pepp än de inledande 45 minuterna.

kingslayer-branCaroline: Så kort startsträcka! Rätt på med allt man visste skulle hända, som att Jon Snow skulle få reda på sin familjehistoria, fina reunions med Snow och halvsyskonen, eller kusinerna. De rev av det snabbt så att vi kan gå vidare mot storstriden. Det gillar jag. Men inte kommer varken Jon eller Dany sitta på tronen, inte. Sam lade fram det bra när han pekade på att Jon är den enda som har de riktiga kvalitéerna (som om historien någonsin värderat dessa men ändå) och Dany kanske är lite mer maktsugen än man velat erkänna ändå.

Stefan: Ja, frågan är vilken sorts maktkamp som kommer att uppstå nu mellan Jon och Dany.

Caroline: När kommer den slutgiltiga striden mellan Mountain och Hound? Är rädd för den redan nu. Och Jamie kommer ju sticka kniven i Cersei, det kan vi väl enas om? Eller är det att gå händelserna i förväg? Okej, förlåt en ivrig person då. Jag är mest sur för att min kille sa att jag såg ut som Yara när jag var ung.

Sara: Jag gillar ivern! Det är både härligt och lite stressande att man bara måste se alla avsnitt direkt, om man inte vill bli spoilrad sönder och samman. Det är ju lite fint med alla fanteorier och snacket som tar vid direkt, även om man tvingas ducka om man är spoilerkänslig.

Linus: Jag älskar att det börjar med ett lugnt avsnitt där alla bara får interagera med varandra. Man har ju väntat i år på att få se dessa karaktärer mötas igen.

Anna-Karin: Är det bara jag som var uttråkad och liksom meh? Jag vet att första avsnitten ofta är så här, men jag var så jävla underwhelmed.

Stefan: Bara du, Anna-Karin.

Linus: Jag tyckte att det var riktigt mäktigt rakt igenom.

Malin: Jag var nöjd och glad fram till den skämmiga drakfärden men då kände jag precis som du.

Anna-Karin: Alltså drakfärden. I can't even. Och drakarna som tjuvtittade, hur långt från ångesten i säsong ett har vi kommit alltså? Jag orkar inte. Orkar. Inte.

obekväm-kyssCaroline: Brans roll i detta tycker jag fortfarande är knäpp och oklar. Visst, han sitter på märkliga fakta baserat på att han suttit i ett träd i några år och lärt sig »se« saker. Men om det vore jag så skulle jag inte ta det som rena fakta eller bevis. Men visst, han kommer väl kunna se någon slutstrid och rådgöra. Men fortfarande så konstig karaktär. Jag kände allt annat än meh,
Anna-Karin!

Björn: Haha, drakfärden var zzz, tyckte jag med. Ska vi få Den oändliga historien-vibbar?

Stefan: Drakfärden var perfekt för att gå och hämta påtår.

Sara: Hahaha, drakjagis och cheesy kärleksrepliker framför vattenfall… Kanske det lökigaste jag sett på länge. De borde skämmas. Men håller med om att resten var en glad överraskning!

Malin: Det finns väl något ännu outforskat i hur Bran kan påverka tiden som kanske blir viktigt denna säsong?

Sara: Bran känns alldeles för mycket deus ex machina för mig. Gillar det inte. Men hoppas de kan använda honom på något mer intressant sätt framöver.

Linus: Ja, Bran har varit väldigt tråkig och skum sen han fick sina krafter. Ändå kul att se hur andra karaktärer reagerar i sina möten med honom.

Malin: Angående drakfärden: jag tycker att det är helt sjukt att de kan banalisera drakridandet på det här sättet och göra drakarna till comic relief helt utan känsla för romantik eller epik! Sämst!

Christopher: Håller med. Det känns som att de kunde ha gjort Jons drakpremiär till en  större grej för att visa på att han är bedömd värdig/av rätt blod av drakarna. Här blev det alldeles för borttramsat.

Caroline: För övrigt berättade Kit Harrington i en intervju att han gjorde illa testiklarna, i synnerhet den ena, under den där mekaniska drakfärden.

jon-drakenMalin: Nej, Jon borde inte få rida drake förrän han integrerat sitt Targaryenarv. Det är så slafsigt tänkt.

Stefan: Kanske drakfärden ska vara en kontrast till vad som händer när Dany får vet att de är släkt. Och att järntronen är Jons.

Anna-Karin: Ja, men jag kommer bli så lättad när de gör slut pga för nära släkt. De har noll kemi. Noll.

Malin: Men det är också den styltiga dialogens fel. »What should I call you, how about my queen, keep your queen warm«. Plus alla trötta internskämt om Kit Harringtons längd som de (manliga) manusförfattarna slänger in jämt på känsliga ställen. Stämningsförstörare. De har ju ett team med mänsklig funktion för allt från frisyransvarig till hästkoordinator. Lite pengar kunde kanske lagts på någon som fattar hur man bygger romantisk laddning.

Björn: Det roligaste – som inte var roligt – med drakarna var att varken Sansa eller Arya blev rädda. De bara: Coolt! Drakar! Men jag funderade på hela seriens reklamkampanj också. Angående vem som kommer sitta på järntronen när serien är slut. Diskuterade det med en kompis och ingen av oss hade ens funderat i de banorna, att det hela kommer leda till att någon vinner. Det är ju spelet som är spännande.

Caroline: En sak, alltså nu får väl hardcorefantasymänniskor slå mig men det är lugnt. Men jag tycker att det är trist att allt måste sluta med en slutstrid. Harry Potter, Ringen och what not. Narnia. Att allt som har multipla delar och säsonger egentligen bara går ut på att först identifiera hotet och sedan rusta upp. Sedan slutar det med en enda stor strid. Ja, jag är väl inte i fel forum nu men jag önskar att det inte var så. Det gjorde Game of Thrones intressant väldigt länge, att slutstriden hägrade (serien heter Game of Thrones…) men det fanns andra saker längs vägen som gör det intressantare, som hur man styr en rike som är uppbyggt kring slaveri, hur man ställer sig till gladiatorspel när det ses som »tradition«, hur man får rika personer att betala mer skatt… ungefär som det var roligare att se Harry i skolan än ute på något stridsfält. Så jag hoppas på en twist, en slags »vi skiter i tronen och lever i hippeharmoni«, vilket man kanske försökt introducera lite med iskungen men det kommer ju ändå sluta med en strid. Jag är pacifist även när det gäller tv-serier.

Anna-Karin: Jag är med. Game of Thrones var som bäst när det var politiskt drama i ylle. När det blir high fantasy med drakar och slutstrid är jag bara ointresserad.

Malin: Jag tror att du kommer att få precis detta mot slutet av serien. Järntronen finns inte kvar på slutet, utan det byggs istället en ny värld utan destruktiva regenter. Frågan är vilken sorts ideologi som George RR Martin tycker kan funka i längden. Kanske att Westeros befolkning lever i små grupper av direktdemokrati men där det ändå finns rättrådiga ledare som likt Ned Stark själva kan hugga huvudet av dem som de dömer till döden.

Anna-Karin: Fantasy-syndikalism!

Caroline: Ja, vad fan kan de inte bilda grevskap? Låter toppen. Min gissning är att han är pragmatiker: idealister i all ära, och heder ska belönas, etc., men det är de riktigt makthungriga som vinner i slutändan. Downer.

Sara: Förlåt, blev så distraherad av tanken på Kits stackars ömma testiklar.

Caroline: Ja, en klämde rejält tydligen och man ser att han lider i ett klipp där draken liksom rycker till och svänger. Men det var inte det vi pratade om, det var feodala grevskap som i Italien på Medicis tid?

Björn: Är inte heller helt såld på slutstrider, men hade gärna sett digitala elefanter. Så jag är lika besviken som Cersei.

Malin: Elefantreferenserna känns som ytterligare ett internskämt om att CGI-budgeten inte räckte till (för man brände allt på drakfärden).

Sara: Feodala grevskap… tsss, tillbaka till testiklarna!

Caroline: Realiteten ändå. Alla tror att det är coolt och häftigt att flyga drakar men killar ni ska veta en sak…

Björn: Och då var det ändå ett testikelskämt med i avsnittet. Eller två.

Anna-Karin: Det är därför drakrytteri till huvudsak är en kvinnlig konst. Tror taggarna är hemskt svåra att hålla sig fast i.

Stefan: Jag tror att det är omöjligt att hålla sig kvar på en sådan där tur. Flyger de plant så kanske, men inte störtdykningar.

Caroline: Tolkar detta som att ingen är intresserad av att prata vidare om grevskap?

Stefan: Det finns en tråd här bredvid för det.

Björn: Grevskaps-cirkeln.

Sara: Så här såg drakridandet ut behind the scenes:


View this post on Instagram

A post shared by @emilia_clarke on

Malin: Tror ändå inte att det börjar om från noll helt. Några gamla houses består men får kanske ny funktion. Gendry och Arya kan bo ihop på Baratheonfästet Storms End, och Thromund Giantsbane kan få det nordligaste slottet Last Hearth som nu står tomt när Umbers är utplånade. Det kanske blir lite som rebootade grevskap.

Caroline: United States of Westeros
Eller EU, om man så vill. Sätter pengar på att Järnöarna vill göra en Jäxit i så fall.

Malin: Bronn kan få Highgarden. Finns kanske fler slott än människor kvar när serien är slut.

Caroline: Bronn ska inte ha Highgarden!

Björn: Jag som varken har bränt igenom alla avsnitt igen (eller läst någon av böckerna) hade helt glömt bort att Sansa och Tyrion varit gifta.

Caroline: Han kommer göra om hela Highgarden till en enda stor mancave

Anna-Karin: Vi pratade om på FB att en guldpsinoff skulle vara Billions i Game of Thrones-världen med Järnbanken som fokus. Jag blev enormt peppad på den idén.

Malin: Haha, dör. Mycroft från Sherlock som direktör för Iron Bank är en snillecasting i serien som gärna hade kunnat följas upp mer.

Sara: Ett lyssningstips för den som gillar museologi (don't we all): podcasten Mediespanarna avsnitt 377. Museologi är ju läran om hur museer förvaltar och skapar kulturarv, och detta avsnitt handlar om en forskningsstudie om Game of Thrones-utställningen. Sidospår.

Caroline: Vad är Braavos i allt detta, bryr de sig ens om vad som pågår? Deras assassins borde ju grevskapen stå i kö för att leja.

Anna-Karin: Jag tycker ju att det som gjorde Game of Thrones särskilt var hur den gjorde avsteg från fantasyns questbaserade berättande och fokuserade på politiken och det politiska spelet. Kanske därför jag är så besviken och uttråkad nu.
Lite som att jag drömmer om en sjukhusserie i rymden. Det vore nåt helt annat.

Malin: Ja, finns det ngn viktig kvar för Arya att lönnmörda?

Caroline: Cersei! Cersei är väl högst upp på Aryas lista.

Malin: Hon kanske kan använda Jamies döda ansikte så får man två fanteorier i en.

Sara: Fyllig merläsning om fanteorier för den som vill hittar man hos Slate.

Stefan: När Arya är återförenad med alla de andra känns hon lite undanskuffad. Jag hade tidigare känslan av att hon skulle bli den stora hjälten.

Caroline: Kan hon fortfarande bli. Med Sansa som the brains och Arya som musklerna.

Stefan: Sant!

Caroline: Just det, hur kommer Gendry in? Har jag undrat. Varför har man hållit honom vi liv? Ja, konungablod etc men han vill ju bara typ smedja och göra rätt för sig?

Christopher: Min högst tvivelaktiga teori, som jag ändå vill ha förd till protokollet ifall det skulle visa sig att jag har rätt, är att Gendry hamnar på tronen till sist. Han är ändå den enda kända arvingen till den senaste rättmätiga kungen. Samt, fått alldeles för stor roll för att inte spela någon roll.

Malin: Jag tycker att han och Arya hade en del kemi och kvickhet i sitt banter till skillnad från Jonareys. Gulligt.

Anna-Karin: De är ju i alla fall de mer intressanta karaktärerna.

Caroline: Ja, det är sant. Sött par!

Sara: Alla har å andra sidan mer kemi än Jonareys.

Caroline: Fan vad ni hatar på Jonareys.

Linus: Visst skulle jag också föredra att se mer politiska strategier än stora krigsscener, men i den här serien speciellt, där ingen känns helt säker, kommer det bli så episkt när slutstriderna sker.

Björn: Jag gillar Jonareys, men inte namnet.

Malin: Fattar inte hur de kan slarva bort romantiken.Det är liksom tusen kvinnors heta sexfantasi och de behandlar det med noll respekt. Ändå var de ju något på spåren med Jons blick på Daenerys under båtsexscenen. Eller tusen kvinnors? Snarare hundratals tusen!

Caroline: Tusen kvinnors sexfantasi är väl kanske snarare att Jon förblir änkling. Och ja, jag talar för mig själv.

Sara: Jag gillar dem båda var för sig! Men ihop? Så stelt. Och hon är ju i en annan liga på alla möjliga sätt. Kanske blir man störd av att man vet att han är gift med Ygritte också?

Tänk hur annorlunda Skilda världar hade varit om Daniel och Sandra varit Targaryens.

Anna-Karin: Men alltså… Jon är ju död? Det är snudd på nekrofili här.

Stefan: Veckans zombie.

Malin: Fniss.

Caroline: Hon är ju bränd så….

Anna-Karin: Sex-zombie!

Caroline: En döing och en uppeldad. Sounds legit.

Sara: Haha! Ja, jag tänkte ju på verkligheten, den trista, där Kit och hon som spelade Ygritte är gifta och båda till och med lever.

Malin: Men rådgivarna x 3 vill se Jon och Dany gifta som jag fattade det?

Björn: Skumt, jag tycker inte att det är så dött. Jag tycker det är gulligt… vilket kanske är talande.
Ja, rådgivarna ville det!

Caroline: Ja, allians är ju fortfarande ett framgångskoncept i gamla tider.

Malin: OK, men om rådgivarna vill det redan i avsnitt ett så kommer det väl i alla fall aldrig att hända.

Anna-Karin: Jag gillade att nordmännen var så skeptiska till Daenerys. Och att alla Lords och Ladys är barn nu pga kriget…

Caroline: Bara jag som har en soft spot för Jorah? Det är väl för att jag är gammal…

Sara: Nej, jag är med dig! Blind lojalitet är alltid sexigt.

Linus: Jorah har alltid varit en av mina favoriter.

Caroline: Jorah blir ju inte långlivad, kommer offra sig för Dany.

Malin: När kommer scenen mellan honom och Lyanna Mormont?

Stefan: Visst ja, de är ju släkt! (Jag har väldigt svårt att hålla koll på alla…)

Björn: Älskar Jorah, och blev jätteglad över att han ska vara med i Titans nästa säsong och spela Bruce Wayne. Skådisen, alltså, inte Jorah.

Linus: Ja, det får mig att fundera på att börja kolla.

Caroline: Jorah och Lyanna! Åh herre! Den kommer jag vänta på nu! Ja, han har lite Indiana Jones fast romantiker över sig som jag gillar. Ridderlighet till hundra. Jag är mycket glad att han är kvar och blev glad att återse honom även om han borde sluta hänga med enucken.

Linus: Ja, absolut, det ska bli väldigt kul.

Björn: Lyannas besvikelse var ju strålande. Hon fräste fram fraserna.

Malin: Ja, men ändå lite småaktigt av henne. Även Sansa är småaktig som tjatar om mat (iofs legitim fråga, man har ju t.ex ofta undrat om Unsullied på något sätt löser sitt matbehov inom organisationen) när apokalypsen står för dörren.

Anna-Karin: Men var inte alla väldigt trötta? Är det så vi ska ha det resten av säsongen? Cersei var trött, Tyrion var trött, Jorah var trött och tröttast av dem alla var Lord Varys.

Sara: Cersei fick ligga i alla fall.

Björn: Det tröttaste Cersei gjorde var att ligga med starke Adolf.

Caroline: Ja, vaffan? »Du måste förtjäna mig«…fem sekunder senare: * wink, wink*

Anna-Karin: JA VAD VAR DET? ALLTSÅ Cersei och Euron hade ju kunnat vara glorius, men nu var det fan asdött.

cersei-euronCaroline: Euron är en tönt.

Malin: Han har ju den fräschaste politiska åsikten i hela serien i alla fall. Tjäna folket och så vidare. Jag älskar Varys, men tyvärr ska han väl dö snart för det har Melisandre sagt.

Linus: Ja, Varys är min stora favorit också.

Björn: Varys får inte dö.

Christopher:  Euron känns så off i sammanhanget. Antingen felcastad eller felporträtterad. Möjligen bara fel.

Linus: Jag hoppas att Varys klarar sig på något sätt, men det känns ju inte så troligt.
Haha ja Euron är verkligen en tönt. Har någon tagit upp scenen mellan Sam och Daenerys? Mästerligt hanterat! Så underbart bra.

Sara: Sam och Dany, ja det var starkt. Fin skådisinsats av Sam-killen. Mycket sagt med få ord i den dialogväxlingen.

Malin: Ja, Sam hade mest register av alla skådisar i hela avsnittet!

Björn: Smirk-Bran ba: du får säga!

Anna-Karin: Sam är ju den enda goda personen i Westeros!

Stefan: Stackars Sam, »tack för att du berättade«.

Björn: Undrar om Jon gjorde som jag, började googla hur han och Daenerys är släkt.

Anna-Karin: Daenerys är väl hans faster?

Björn: Jupp.

Malin: Det här med att de är släkt är väl bara positivt. Båda saknar en familj.

Anna-Karin: Nej, det är inte grund för en kärlekshistoria som vi kan tro på.

Caroline: Och kusiner är ju verkligen incest light, inte ens en grej, i Westeros.

Björn: Absolut! Det är bara att tuta och köra.

Malin: Men man kan ju också tänka sig att all incest hittills har tjänat till att legitimera just det här drakincestparet.

Linus: Tänk hur annorlunda Skilda världar hade varit om Daniel och Sandra varit Targaryens.

Sara: Hahaha!! Där har vi en serie jag vill se.

Caroline: I vissa kulturer är korskusinerna de ultimata makarna. Ja, jag är socialantropolog. Vilket George R Martin också skulle kunna vara nu när jag tänker efter, han kör mycket på allianser, heder, krig…

Sara: Då borde Dany få en dotter som Jon kan gifta sig med. Inte helt orimligt heller iofs.

Anna-Karin: Men Faster och brorson? Det är väl inte okej? Inte ens lite?

Malin: Hur mycket George RR Martin än frångår klassiska fantasytroper tror jag att han till sist faller in i en typisk fantasykonvention om det rena blodet. Han gillar sina Targaryens för mycket. Jon och Dany måste få en bebis som har Targaryen-gener, även om denna bebis inte får sitta på någon tron.

Sara: Tänker bara på detta nu, från »Den ofrivillige golfaren«:

jon

Avdelningen tveksam rollbesättning. (Tipstack Ola Söderholm).

Björn: Hahaha! Sådan nördkunskap!

Anna-Karin: Stelt.

Malin: OK the Night Kings meddelande – vad tror ni?

Caroline: Just det, den grejen. Men var det verkligen Night King då? Hur kom han in där och varför dödade han inte fler? Borde ju varit en baggis.

Linus: Så obehagligt när pojken Umber vände på huvudet och öppnade ögonen.

brända-barn-0Caroline: Superobehagligt. Vad var det för ben som bildade en cirkel? Eller såg jag fel? Såg ut som lemmar. Nej?

Linus: Han dödade väl alla där och tog med dem som zombies? Och lämnade bara pojken.

Anna-Karin: Nej, det var ben.

Malin: Samma som här:

ringBjörn: Köttiga bitar av ben.

Caroline: Fast det VET ju alla? Det är därför de rustar? Night King hade inte behövt göra sig besvär.

Stefan: Men varför spiralen? Vad betyder den?

Björn: Läste lite och den har varit med genom hela serien, mer eller mindre.

Caroline: Fast lamt om enda budskapet var »Jag är på väg« eller »jag är här«. Inga nyheter där direkt. Och inget han behöver varna för heller, han är väl mer den typ av kille som bara kör på?

Malin: Lite ser den ju ut som en snöstorm eller olycksbådande väder. Skulle kunna bekräfta tolkningen av White Walkers som klimathotet.

Linus: Jag tyckte det var intressant att de påpekade att Karstarks har bästa flaggan, med en sol, och en sån där spiral har väl betytt sol på vikingatiden typ

Malin: Ah, en sol kanske det är!

Caroline: Karstarks, förrädare! »Sun is coming«

brända-barn-1Malin: Finns ju också möjligheten att det är ett »wheel«…

Stefan: Night King ser sig själv som solen.

Björn: Det jag läste var att det skulle påminna om Targaryens emblem.

Caroline: Inte skarpaste kniven i lådan.

Malin: Jag tror Night king skiter i Targaryens, de är småpotatis för White Walkers större agenda.

Stefan: Eller är de också släkt?

Malin: Bild ur klimatkatastroffilmen The Day After Tomorrow på en karta som visar farliga klimatförändringar.

Björn: Nä, det blir ju också skumt i och med hela Daenerys-grejen. Om det inte ska sluta med saft och bullar i sista avsnittet.

Stefan: Så det hela handlar om att om vi inte är sams och hjälps åt kan vi inte besegra klimathotet.

Malin: Det är väl hela Game of Thrones?

Linus: Japp.

Malin: Nämen en teori kan ju vara att spiralen symboliserar det cykliska i en värld som är dömd att alltid repetera samma misstag. Vilket de döda (i form av en armé) påminner oss om.

Linus: Jag tyckte det var en superb start på säsongen, med massor av fina och roliga stunder, samt flera snygga kopplingar till allra första avsnittet. Fem drakglasyxor från mig!

Björn: Det är skönt att allt är i gång igen men jag hade förväntat mig mer. Det får räcka med tre brinnande, skrikande barn från mig.

Anna-Karin: Jag är väldigt oimponerad och misspepp. Det får bara 1 avhugget ben från mig. Må det ta sig i avsnitt 2.

brända-barn-2Stefan: Jag gillade verkligen avsnittet, men avvaktar med de högre betygen, så tre svärd i valyriskt stål. Men vad var det förresten som Arya beställde av Gendry?

Björn: Att han skulle göra ett kombivapen till henne?

Stefan: Ja, kombivapen, men man blir ju nyfiken på Aryas plan!

Björn: Absolut! Det är man alltid!

Christopher: Den där spiralen fanns uppenbarligen även med runt trädet där skogens barn skapade Night King.

Stefan: Aha! Det där minns jag inte alls!

Malin: Intressant länk, Christopher! I stort sett nöjd, fina återkopplingar bakåt, några roliga skämt (Thormund som förväxlas med en White Walker upplyser om att han alltid har haft blå ögon) och fortfarande ganska oförutsägbart sett till hur det ska bli med allting. Dock ett stort minus för kass romantik och slarvet med drakarna som måste tas på större allvar! Tre gåtfulla spiraler.

Sara: Jag instämmer med majoritetsåsikten. Härligt att det är i gång, några bottennapp som drar ner helheten, men stabil inledning! 3 små lord- och lady-barn.

Christopher: Utöver bortkastad drakpremiär för Jon  gillade jag det här. Mycket som knöts ihop som en önskade få ihopknutet. 3,5 Gendryflirtar

Säsong 8 av Game of Thrones finns på HBO Nordic och C More. Nya avsnitt kommer varje måndag.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel