TVdags betygsätter tolkningarna

Petra & Orup bäst i kvällens Så mycket bättre-premiär


Jubileumssäsong!

Jill Johnson - Aqualung

jillLinus: En av Miss Lis rakaste poplåtar, som Beyoncé tydligen ratade, blir till gammaldags country i Jills händer. Popmelodin är det som räddar detta från dansbandsland. Jill är en utmärkt sångerska, men den här passade henne ganska illa i refrängerna. Rösten känns skrikig snarare än inlevelsefull. Nä, inte hennes största stund.
Betyg: 2/5

Sara: Det är verkligen inte det lättaste att öppna säsongen. Första programmet brukar alltid vara stelt, och jag gillar att de lyfter fram obekvämligheten i ljuset den här gången. Jill är avväpnande i sin nervositet, men det blir också ett spänt framträdande. Hon verkar inte helt frisk i rösten, och det här är en låt som kräver hundraprocentigt tryck. Arret är det inget fel på.
Betyg: 3/5

Björn: I mina öron är det synd att det alltid blir country med Jill för country och jag har aldrig passat ihop så bra. Med det sagt gillar jag verkligen Jill Johnsons röst och utstrålning.
Betyg: 3/5

Petra Marklund – Som isarna

petraLinus: Vilket utmärkt låtval. Och Petra gör den snyggt och innerligt. En modern ballad för 2010-talet. Hon visar också varför hon är en av programmets bästa sångerskor. Hade önskat versioner av henne i varje avsnitt.
Betyg: 4/5

Sara: Petra är nog topp fem Så mycket bättre-artister när det gäller att kunna forma tolkningarna efter sina egna styrkor. Efter en lite trevande inledning sväller den här versionen på ett imponerande sätt. Möjligen slarvar hon bort den starka ursprungsmelodin på ett par ställen, men det är snyggt och slickt moderniserat.
Betyg: 4/5

Björn: Välproducerat och snyggt men det brinner liksom aldrig till, varken för Petra eller mig. Jag tycker Petra är bäst när hon tar i. Saknade hennes pulver.
Betyg: 3/5

Petter – Kung för en dag

petterLinus: Ja, trist låtval. Kan de inte hitta nya låtar i alla dessa artisters låtskatter? Hatar dessutom denna låt. Och Petters version gör inget för att förändra det. Det är en ihålig amerikansk produktion med en lökig text.
Betyg: 1/5

Sara: Kan inte bestämma mig för om det här är förutsägbart till diskvalifikationens gräns, eller om det är helt rätt av Petter att välja en låt han kan relatera till. Oavsett så faller det ganska platt. Det blir någon sorts schlagerdoftande snäll-rap komplett med pam-padam-slut.
Betyg: 2/5

Björn: Sluta. Jag älskar Petter, men sluta.
Betyg: 1/5

Magnus Uggla – Det går bra nu

ugglaLinus: Jag vet inte hur jag ska orka höra Uggla tolka låtar varje vecka. Eller se honom i programmet då han verkar tro att det är The Magnus Uggla Show. Och om det är något jag inte längtat efter så är det hans tolkning av Petter. Nä, inte min grej alls. Gnälligt tonläge och det låter som typ allt annat han gjort i balladväg.
Betyg: 1/5

Sara: Det var inte svårt för Uggla att hitta ett släktskap i den här syrliga texten, och när första refrängen kommer gör hans simpla barnvisetrallande mig glatt upprymd. Till andra refrängen har låten redan förvridits till en enerverande öronmask, men i slutspurten har den på nåt vis gått varvet runt igen. Det finns en befriande självdistans i Ugglas tramsande som räddar upp det här. Risken är dock stor att jag kommer att hata den i morgon.
Betyg: 3/5

Björn: När jag var liten var Magnus Uggla lite punk, men det var då. Nu känns det mer som han är årets Brandsta City Släckers. Men barnpop har ju en tendens att sätta sig i lurarna, så vi får väl se hur det blir med det här.
Betyg: 3/5

Orup – Kommer du ihåg mig än (I Will Never Let You Go)

orupLinus: En fin version av en av Jills mest innerliga ballader. Lågmält tjusig som funkar väl på svenska. Orup är kanske inte i sitt bästa slag röstmässigt, men classy och snyggt.
Betyg: 3/5

Sara: Oj, vilken kompetent orupifiering han gör av det här råmaterialet. Ibland finns storheten i det lilla. En rak svensk text som funkar utmärkt i sin enkelhet. Småsvajigt i tonsäkerheten på sina ställen men det kan man ha överseende med.
Betyg: 4/5

Björn: Efter att ha hört Orups mästerliga version av John Cales (I Keep A) Close Watch kändes det här helt rätt.
Betyg: 4/5

Miss Li – Lev nu, dö sen

miss liLinus: Jag vet inte varför Miss Li kände att hon behövde bli Taylor Swift. Det är ju en hit, men låter som något som en barnartist hade kunnat släppa som debutsingel. Obegripligt infantilt och överraskande svagt sjunget.
Betyg: 2/5

Sara: Den här kommer nog att funka mycket bättre på skiva. Det finns något pressat över hennes stämband som plattar till sången och hela intrycket. Det blir bättre när hon raspar i ordentligt, men då är det lite för sent för att skrubba bort tuggummi-poppigheten som klibbat fast sig över produktionen.
Betyg: 3/5

Björn: I mina öron låter det bäst när Miss Li inte tar i så förbannat. Låt stämbanden vila lite!
Betyg: 3/5

Så mycket bättre finns på C More och TV4 Play.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel