TVdags betygsätter tolkningarna

Naaaw-känslan har aldrig varit större än i kvällens Så mycket bättre

Den här veckan är det Little Jinders tur att stå i centrum. Här är veckans betyg.

Magnus Carlson – Keep On Dreaming

magnusSara: Mmm, här kommer fylligheten, den där unika rundheten i hans röst äntligen fram. Jag vet inte hur jag känner inför solglasögonen och tamburinen, men det poppigare arret gifter sig fint med vemodigheten som på nåt sätt alltid finns i hans uttryck oavsett vad han sjunger. Det är ingen jabb i magtrakten direkt men en skön och glad öppning.
Betyg: 3/5

Björn: Det här kicken har jag väntat på sedan första avsnittet. Säsongens första tolkning jag kommer lyssna på igen, på Spotify. Kalaslåt och supertolkning.
Betyg: 5/5

Linus: Magnus gör sin bästa tolkning hittills när han gör tjusig och soulig svängpop av en av Little Jinders allra tidigaste låtar. Det känns effortless, och inte så duktigt tråkigt som hans tidigare tolkningar.
Betyg: 3/5

Lisa Ekdahl – Vita Bergens klockor

lisaSara: Vad härligt att få en lite mer personligt grundad tolkning av Lisa. Det visade sig vara precis vad jag behövde för att knyta an till hennes annars ganska anonyma vis-jazzighet. Det här var både fint och minnesvärt. Synd att hon stundtals faller tillbaka på några vokala ovanor som i alla fall för mig står i vägen för en ren upplevelse av den vackra texten.
Betyg: 3/5

Björn: I femton år bodde jag bara några minuter från Vita Bergen så låten i sig slår an en nostalgisträng i mig. Jag gillar Lisas text men föredrar Little Jinders version, där hon ju sjunger svinbra – utan babyröst! Lisas röst och jag kommer fortfarande inte överens.
Betyg: 3/5

Linus: Little Jinders kanske största hit görs till barnvagnsvisa med dragspel och I kinda love it! Den känns berörande i sin enkelhet, och i hur den bottnar i Lisas egna erfarenheter som ung mamma.
Betyg: 3/5

Tommy Nilsson – Sommarnatt

tommySara: Det doftar av GES och Ledin och svenska retrodängor. Han får inte riktigt till trycket i refrängen live, men studioversionen av denna kan nog bli en sommarfavorit för vissa.
Betyg: 3/5

Björn: Det luktar lite Robbie Williams över Tommys version, eller i alla fall om kompet. Tommy låter Tommy, precis som vanligt. Som gammalt Noice-fan fick jag dock ingen Noice-känsla överhuvudtaget, det kändes snarare Gyllene Tider i mina öron. Och det är inte min kopp te.
Betyg: 3/5

Linus: Alltså, Tommy har imponerat med sin inställning till sina tolkningar. Han går in i dem med så mycket energi och vilja. Han gör verkligen det mesta utav refrängerna i Little Jinders sommardänga och detta kan nog bli hans största hit bland tolkningarna.
Betyg: 3/5

Jill Johnson – Dö

jillSara: Så smart av Jill att ta en hyfsat naken, stark melodi och plocka ner den till hemmaplan. Att översätta den till engelska neutraliserar texten och skiftar fokus mer till röst och instrument. Banjo! Det börjar nästan bli tråkigt att prata om hennes proffsighet och jämnhöga leveransnivå, men detta är ännu en sån vecka. Även om jag gärna hade hört henne sjunga den på svenska också.
Betyg: 4/5

Björn: Bon Jovi-country. I övrigt håller jag med i allt Sara skriver – men är lite besviken över att det bara var en gitarrbanjo
Betyg: 3/5

Linus: Äntligen går Jill all in country, eller nästan, och det är passande då många av Little Jinders texter är countrysorgsna. Jill gör en total makeover av låten och det låter som ett av hennes original. Dock känns den inte lika nervig som tidigare tolkningar, utan mest Jill-proffsig.
Betyg: 3/5

Danny Saucedo – Super 8

dannySara: Vad är det jag hör? Suset av kvävda flämtningar, gnyenden och suckande »naaaaw« från tusentals ömmande hjärtan framför teveapparaterna. Alla vill de sträcka sin armar om Dannys hals, klappa hans kinder och viska stöttande ord när han brottas med inledningen av sin tolkning. Men om vi fokuserar på det musikaliska: en avskalad, nedskruvad och renodlad pianoversion är det han gör och det fungerar alldeles utmärkt. Framför allt tycker jag om hans texthantering och mjuka frasering. Kommer att vara kvällens vinnare för många, trots (eller kanske tack vare) skakig start.
Betyg: 4/5

Björn: Det där att ha med missarna kändes som ett trött grepp rätt snabbt, tycker jag. Det tog ned helhetsintrycket  snarare än lyfte, för mig. Men kul att TV4 visar en manlig artist i det ljuset, i stället för en kvinnlig. Fin låt men textraden som jag gissar går »gör superåtta-moll till technicolor gold« fick mig att undra vad han ens sjöng, varje gång han sjöng den. Men jag gillar Danny.
Betyg: 4/5

Linus: Dannys breakdown ger honom känslan som behövs för att förmedla en fantastiskt ärlig text på ett riktigt berörande sätt. Och vi får höra vilken grym sångare han är bortom dansgolvet. Det är också en riktigt snygg och modern stegring musikaliskt. Dannys finaste stund.
Betyg: 4/5

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel