Recap

Möjliga mördare & masochister i tredje avsnittet av säsongens Younger

The Unusual Suspect börjar med en idyllisk, livlig brunch hemma hos Maggie, alla är där. Kelsey, Lauren, Liza, Josh, Clare och lilla Gemma, heter hon det? Men inte Charles. Charles verkar inte vara en del av den innersta cirkeln än. Är han inte tillräckligt hipp? Hade det blivit stelt? Hade inte alla kunnat pladdra lika obehindrat mellan liderliga (jag vet!?!) blöjbytena och och kusliga bokdiskussionerna?

Lauren är i riskzonen av att bli reducerad till någon slags comic relief, en hysterisk katalysator, som en kanin på batteri, som kommenterar allt och sätter igång alla andra, men aldrig tystnar själv.

Nåja, Liza ger sig snabbt av. Det visar sig ju att hon har andra mer passionerade planer som att möta upp Charles för ett något oanständigt museibesök och man kan bara undra om de tagit inspiration av den där true crime-podcasten Empirical (eller heter de Millennial Print nu) vill göra bok av eller om det är så att deras liv är så rafflande nu att de själva skulle kunna vara en podcast?

Younger 6x03 LAurenLauren är i riskzonen av att bli reducerad till någon slags comic relief, en hysterisk katalysator, en kanin på batteri, som kommenterar allt och sätter igång alla andra, men aldrig tystnar själv. Den här gången gällde det att dra med Maggie till terapi för att komma över den traumatiska upplevelsen av att ha fått ta emot baby Gemma i en Uber med Clares ben över axlarna. Naturligtvis erbjuder sig terapeuten en privat session efter att Maggie inte kunnat med att höra alla pappornas lätt makabra upplevelser. Så länge Maggie och Lauren inte blir ihop igen är jag glad. Lauren kändes så otroligt ung och barnslig tillsammans med Maggie och det var med lätt obehag jag bevittnade vad som kändes som ett osmaklig mor och dotter-relation. Lite mer story får gärna Maggie dock ha än ändlöst många ändlöst korta hookups.

Jag undrar om det var för att  jag inte förväntade mig något av Josh och Clares historia som jag tittade och gillade det jag såg. De kändes äkta. Det är lätt att dras ihop av fel anledningar och att Clare plötsligt skulle vilja vara med Josh verkade lite overkligt. Joshs anti-frieri var lite dålig stil, men ändå passande för hans lite barnsliga sätt. 

YOunger 6x03 Diana
Jag var inte glad åt förra veckans lustigheter på Dianas bekostnad, men denna vecka får hon däremot vara den man skrattar med. Hon slipper vara trist nedlåtande mot Kelsey och Liza utan snarare underfundigt kaxig. »Maybe when you are a publisher you should stop speaking like a trucker.« De gnabbas och det är kul. Ett stort steg framåt. Ja, ännu bättre blir det efter att Kelsey förundrat slängt blicken över axeln för att se vem det är Diana har bett hämta en espresso. »Postpone the power trip, Kelsey, I’m handicapped.« Jag fattade inte riktigt vad som gjort Diana beroende av kryckor, pilates med förlagskollegor?

Är det detta vad Charles verkligen ville göra? Ville han inte bort från förlagsvärlden? Och inte bara det, vilken masochist är man inte om man startar verksamhet som konkurrerar med flickvännens?

Jobbscenerna är det bästa i detta avsnitt – trots de där heta kyssarna på museet som ju mest flimrade förbi i farten – både en skrämd Redmond som inte hade någon som helst kontroll över sin eventuellt mördande klient var ju oerhört kul och Kelseys kamp mot en allt bitskare och divigare Quinn vars bok tydligen behövde hjälpas en hel del på traven för att nå några listtoppar. Självförtroende är fortfarande lågt medan frustrationen är på topp, men Kelsey kommer ändå på de bästa av lösningar till slut, till skillnad från tidigare då det ofta var Liza som kläckte ur sig den räddande idén, men Kelsey växer. Att avslöja Quinns senatorambitioner där under intervjun sådär var lika grymt som oväntat. Kommer Quinn försvinna eller ge igen, det är frågan?

YOunger 6x03 Lian and KelseySammanstötningen med Zane kändes lite orealistisk men lite gnabbande om champagne är alltid välkommet. Synd bara att vi inte fick vara med om fortsättningen. Och även om det är förståeligt att Zane inte kan säga vad han gör, så är det frustrerande att Charles och Liza inte pratar om jobb alls. Man skulle annars kunna tänka sig att man nämner saker som ens flickvän bör veta även om man inte behöver diskutera detaljer. Å andra sidan är det svårt att bli arg på sin snokande nyckelägande flickvän när man inte får prata jobb. Bättre då att bara avleda med ännu en referens till den där supersexiga, men farliga podcasten.

När det står klart att det är Zane som stulit den eventuellt mördande författaren måste vi väl anta att det är precis som det ser ut, att Charles har lånat pengar, som Liza inser, för att starta ett nytt konkurrerande förlag. Men varför? Är det detta vad Charles verkligen ville göra? Ville han inte bort från förlagsvärlden, eller var det bara bördan av att driva just familjeföretaget som tyngde honom? Diana har alla bra repliker i veckans avsnitt: »What masochist would start a publishing company in this climate?« Och inte bara det, vilken masochist är man inte om man startar verksamhet som konkurrerar med flickvännens? Zane och Kelsey har ju för den delen redan testat detta att vara konkurrenter. Are they fools or are we being fooled?

Younger finns på C More. Nytt avsnitt kommer varje torsdag.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel