TVdags betygsätter tolkningarna

Lisa Ekdahl glänser på Danny Saucedos Så mycket bättre-dag

Danny Saucedos dag bjöd på både skratt och tårar. Här är våra betyg.

Jill Johnson – Your Grace (Dör för dig)

1-jillLinus: Återigen en stark bakgrundsberättelse från Jill och jag kan bara undra: var har alla dessa personliga berättelser funnits tidigare i hennes musik? Dock tycker jag att den musikaliska inramningen här är allt för anonym och den pratiga melodin gör att hon inte får sjunga ut riktigt. Refrängerna räddar det hela något, men det är tydligt att Jill startade säsongen starkare än hon avslutar den.
Betyg: 2/5

Björn: »Jill, vad gör du?«, skrek Danny när låten var slut. Jag med, men av en helt annan anledning. En lika proffsig som ospännande version.
Betyg: 2/5

Sara: Härlig bakgrundshistoria – älskar när okonventionella relationer får belysas på det här sättet. Skönt gung och hennes röst är klockren som alltid. Möjligen blir helheten lite slätstruken, om man jämför med hennes tidigare versioner.
Betyg: 3/5

Lisa Ekdahl – Om bara du (If Only You)

2-lisaLinus: Lisa är den enda som vågar sig på Dannys eurodance-period och hon väljer en av Dannys bästa radiohits, en duett med bästa Drömhus-Therese. Den blir en vacker höstpoplåt i Lisas händer med en innerlig svensk text. Det blir ett fantastiskt möte av genrer och temperament. Det här borde bli Lisas största hit bland tolkningarna. Hennes första fullständiga fullträff och en av mina favorittolkningar denna säsong.
Betyg: 5/5

Björn: Underbar version och Lisas absolut bästa tolkning hittills. Det ska bli kul att höra studioversionen.
Betyg: 4/5

Sara: Blir mycket upplivad av detta! Vem kunde ana att den starka popmelodin skulle gifta sig så utmärkt med Lisa Ekdahls röst? Den rättframma översättningen skapar otroligt starka refränger. Jättefint.
Betyg: 4/5

Tommy Nilsson – Så som i himlen

3-tommyLinus: Jag låtsas inte om FaceTime-gimmicken, för då dras betyget automatiskt ner till noll. Tommy väljer en låt som känns som en Tommy-låt, och det funkar hyfsat, men det känns som att han sjunger den ett par oktaver för högt. Det låter onödigt ansträngt, men själva versionen är Tommy-härligt fläskig med ett litet försök till produktion på denna sida av 2000-talet.
Betyg: 2/5

Björn: Tommys svulst-version gör ingenting för mig. Tänk om min Tommy-period tog slut nästan innan det började…?
Betyg: 2/5

Sara: Alltså, vad var grejen med fejstajmandet? Världens mest konstruerade produktplacering? Eller skämdes han så över att inte ha gjort om versionen tillräckligt mycket att han var tvungen att hitta på en distraherande gimmick? Vi lämnar det därhän. Låten i sig är helt okej, mest eftersom det är ett bra råmaterial.
Betyg: 3/5

Little Jinder – Amazing

4-jinderLinus: Yay, äntligen väljer Little Jinder artistens största hit, men såklart kan hon inte låta bli att göra Amazing till en missbrukslåt. Originalets pumpande tyngd är bortblåst och kvar är en skev och skör electrolåt som står på darriga popben. Misstänker att Dannys Mello-fans inte fattar någonting av detta, själv känner jag bara: thank god för Little Jinder.
Betyg: 4/5

Björn: När vi först fått höra Dannys untz-version blir Little Jinders version lite väl tunn för låtens bästa. Och jag hade föredragit om Little Jinder översatt titeln med. Men – det är hittigt som fan, som vanligt. Skitbra!
Betyg: 4/5

Sara: Det känns svårt att bedöma den här versionen eftersom hon har så tydliga röstproblem. Hon kommer nästan av sig på nåt ställe. (Har berättat att hon hade flera knutor på stämbanden). Tänker mest på stackars Danny som skulle vunnit Melodifestivalen vilket år som helst med den här låten – och så råkar det bli Loreen-året. Att direkt efter att ha kommit tvåa efter sin värsta konkurrent möta en av de bästa låtarna i Melodifestival-historien? Tjena. Så absurt dålig tajmning.
Betyg: 2/5

Magnus Carlson – Brinner i bröstet

5-magnusLinus: Magnus väljer en ganska given låt och that's a good thing, för denna gång gör han en intressant stompig version med Brandsta City Släckers-klapp (sorry!) och med lite mer glimt i ögat än vanligt. Den känns faktiskt som ett lyckat möte mellan Dannys Spotify-snickeri och Magnus pop-elegans.
Betyg: 3/5

Björn: Jag gillar den finska grooven och vet hur mycket Magnus gillar finsk musik, så jag tror jag förstår vad han »håller på med« – men klapparna dödade låten första två gångerna jag hörde den. Jag hade föredragit en mer lättillgänglig version, som till exempel Dannys version… Rösten är som vanligt helt fantastisk. Efter tre lyssningar gillar jag nästan klappen, till och med. Avslutningsvis – det är omöjligt att inte tänka på den här sketchen…
Betyg: 4/5

Sara: Hade så extremt höga förhoppningar på detta. Men var är det för jäkla ompabompa-takt? Och handklappen? Varför? Varför? Här tänker man sig melankolisk potential åt Orups Främling-håll och så påminner det mer om Olle Ljungströms bedrövliga marsch-version av Viva Espana. Jag blir fan sur. Men okej, riktigt så dåligt var det inte. Och magvisningen var gullig.
Betyg: 2/5

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel