TVdags listar film- och tv-året 2014

Linus Fremin rankar årets bästa talangtävlingsklipp

1. Andrea Faustini: Earth Song

Andrea har en bloody fantastisk röst. Den har djup och raspighet och med lika delar divaesque som innerlig känsla så sjöng Andrea rakt in i mitt hjärta. Det nådde till en tredjeplats i The X Factor UK, men borde trots en brokig säsong, ha slutat med vinst. Jag lipar mig igenom den här versionen om och om igen.

2. Emily West: Chandelier

Emily har en dödlig utstrålning och en röst med ett sådant djup att hon är perfekt för den här typen av musik. Hon borde ha vunnit America´s Got Talent.

3. Mollie Lindén: Egen låt

Svenska Idol var inte mycket ha i år heller, men så fort Mollie sjöng denna låt visste jag att vi hade funnit en unik råtalang. Känslan och självklarheten i uttrycket är så imponerande. Att hon inte vann ska hon vara glad för då det mest dödar ens artistkarriär innan den ens har börjat.

4. Jena Irene: Can't Help Falling In Love

Jena var American Idols stora stjärna som inom dess snäva karaokeramar lyckades skapa magiska versioner som denna. Att hon trots det inte vann är en jävla skam.

5. Monica Michael: Pretty Little Sister

När Monica sjöng den här med så mycket känsla och övertygelse såg jag den perfekta The X Factor UK-deltagaren: en fantastisk talang som har all utvecklingspotential i världen. Så att hon inte ens gick vidare från boot camp blev en utbuad chock. Förhoppningsvis söker hon nästa år igen.

6. Rachael Thompson: Please Don't Say You Love Me

14 år och Rachael har redan ett moget artistuttryck som blows me away. Det är inget annat än en perfekt audition. Att hon inte gick vidare från boot camp är ett jävla mysterium, men hon kommer bli en stjärna ändå en dag.

7. Andrea Faustini: I Didn't Know My Own Strength

Ja, jag har med Andrea två gånger i den här listan, men hans version av denna bortglömda Whitney Houston-låt är så grym att den bara måste vara med. Det är rå kraft och känsla bakom som får alla att gråta. Den skulle ha blivit hans vinnarsingel om han hade vunnit.

8. Arnaud, Mehdi & Yanis

Det som gör brittiska talangtävlingar de bästa i världen är bland annat att de alltid har varit bra på att omfamna akter som är camp och fabulous. De här tre herrarna i klackar är ju underbara.

9. Sons of Serendip: Ordinary World

Det här är präktig vuxenmusik, men ger mig ändå rysningar. Det är pampigt, det är snyggt och det är ett briljant låtval.

10. Fleur East: Uptown Funk

Årets mest utvecklade är Fleur som i början framstod som ganska medioker och tråkig, men som genom säsongen i The X Factor UK gjorde en fantastisk resa till att bli en fullfjädrad scenartist som fick en hit med denna låt innan originalet ens hade släppts.

11. Angelina Jordan: Bang Bang

Den här norska Talang-vinnaren är bara åtta år men sjunger som en liten Lana Del Rey. Jag tycker det är lite läskigt med överduktiga och övervuxna barn, men hon är fan grym.

12. Robbie Balmer: I Can't Make You Love Me

Robbie var min favorit i årets The Voice Australia då jag tyckte han hade en fantastiskt fin skörhet i sitt uttryck som jag tyckte gav hans tolkningar så mycket nerv.

13. Paddy & Nico

Det är svårt att ignorera en av årets klickisar och Paddy är ju fantastisk. Dock mer av en daredevil-akt än dansakt då en tror att hon när som helst ska gå sönder.

14. Marlisa Punzalan: Titanium

Årets välförtjänta The X Factor Australia-vinnare, blott 15-åriga Marlisa, har ett pop-id i rösten som kommer göra henne till en framtida storstjärna.

15. AcroArmy

Jag har sett så många sådana här akrobatiska dansshower i talangtävlingar, men AcroArmy imponerar verkligen med både svårighetsgrad och koncept.

Mellan den 25 och 31 december utser vi allt det bästa från film- och tv-året som gått. Håll koll på senaste artiklarna via taggen film- och tv-året 2014.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel