Recap

Huskurer, håravfall & hemligheter i veckans Younger

Veckans avsnitt av Younger, An Inside Glob, börjar med att Liza blir snabbintroducerad till Maggies ny flamma, Beth, när hon oförsiktigt travar ur sitt sovrum på morgonen. I sitt härligt omtöcknade tillstånd efter avslutad »terapisession« föreslår Maggie en dubbel-dejt nu när både hon och Charles har nån.

Diana är trevlig, tro det eller ej, och verkar ha hittat sin roll. Argument och kommenterar, ja, det spottar hon ur sig, men inget nedlåtande snäsande.

Lisa är lite bekymrad dock för när det gäller Charles kan hon inte annat än konstatera att ett plus ett är två. Charles är med största sannolikhet den som finansierar uppstickarförlaget Mercury med Zane i spetsen som snodde rättigheterna till den där mördarboken Millennial ville ha. Maggie är dock inte i en sådan sinnesstämning då man bekymrar sig, men har inte helt tappat huvudet: »if you’re looking for trouble you’re probably gonna find it.«

Kelsey, Liza och Diana verkar köra eget race på Millennial, mötena har flyttats till Kelseys kontor, men det bästa just nu är faktiskt att se dessa tre kvinnor jobba ihop utan större gnissel. Tvärtom, Diana är trevlig, tro det eller ej, och verkar ha hittat sin roll. Argument och kommenterar, ja det spottar hon ur sig, men inget nedlåtande snäsande.

Younger 6x04 Diana 2Kelsey kan inte smälta att Zane snodde en bok och måste undersöka konkurrensen lite närmre. Hon dissar det gemensamma kontorsutrymme han nyttjat och tolkar genast att den charm han säger sig ha använt betyder att han legat med sin blivande klient. »I only slept with my authors after they signed«, menar hon och det är ju inte alls oprofessionellt. Så det så. Man måste fråga sig om Zane njuter av att konkurrera med Kelsey, att det sporrar honom? Hon är både är en värdig motspelare och därför en utmaning att besegra, och samtidigt är hon någon han är attraherad av. Alla går vi igång på olika saker. 

»I only slept with my authors after they signed«, menar Kelsey och det är ju inte alls oprofessionellt. Så det så.

Lauren går igång med sina auror och terapiverksamhet så fort hon får chansen och Kelsey är så stressad och behöver någon att varva ner med. Men på dejting-appen nappar ingen om man utstrålar »big dick energy« får vi veta av Lauren, män ogillar tydligen framgångsrika kvinnor. Detta känns lite gammalt faktiskt, Younger kan bättre än så, men lite roligt blir det ändå när Lauren ändrat Kelsey's titel. »What is a creative director?« undrar hon. »No one knows and no one cares.«

Younger 6x04 hair patchÅterigen får vi se Diana komma helt till sin rätt – även när det är hennes tur att komma till Lizas kontor – när hon sex-skämtar och tar till sig Lizas idé om en »get on and get off«-slogan Det gör dock inte matron lit-författaren. Hon gillar inte heller faktumet att bolaget nu heter Millennial. »Where is the grey hair in the room?" Man förstår ju vart det barkar.

Men det dröjer inte länge förrän Charles börjar vrida sig besvärat när Kelsey fortsätter prata jobb och förklarar att det som handlar om affärer ska inte tas personligt.

Maggie och Kelsey har ett vänskapligt samtal efter att visserligen slumpartat råkat träffas, men har detta hänt tidigare? Och wow, dubbel-dejten blir av. Charles får komma in i köksvärmen hos Maggie, fast det var ju inte tänkt att Kelsey skulle vara där. »Hi, Kelsey.« Charles är stel som stål, men har mjuknat vid det laget då Kelsey klagar på att man inte kan vinna – man ska inte var för ung, inte för gammal, jobba hårt men inte stressa – och ger henne sitt stöd. »You’ll be fine.« 

Men det dröjer inte länge förrän han börjar vrida sig besvärat när Kelsey fortsätter prata jobb och förklarar att det som handlar om affärer inte ska tas personligt. Tur att Maggie är där och kan avväpna situationen. Det blev faktiskt det roligaste ögonblicket av hela den där vitlökshuskuren. Liza är bra på att ljuga och hon vet när andra ljuger. Det blir dags att bekänna och dags för Liza att bevara Charles hemlighet. Bara ett litet tag till.

Younger 6x04 dinnerJo, det är så det brukar låta., men Liza tänker inte vara en mes – »he called your books matron-lit.« Hon må göra mycket för Charles, men nu gäller det affärer och det ska separeras från det personliga har ju Charles precis deklarerat, så det är inte mer än rätt att hon berättar vad han sagt.

Om man nu vill starta ett förlag som konkurrerar med (potentiella) flickvän(ner), skulle man inte då åtminstone satsa på en annan inriktning än just den Millennial har? 

Missade jag någonting? Just det, några scener med Josh och Clare, som visade vilken fin pappa han är och hur delaktig i sin dotters liv han vill vara, trots bröstmjölksskurar. Och ärligt talat, Charles och Josh! Om man nu vill starta ett förlag som konkurrerar med (potentiella) flickvän(ner), skulle man inte då åtminstone satsa på en annan inriktning än just den Millennial har? Men visst, om det ska vara drama, låt det bli rafflande eller hjärtknipande sådan åtminstone. 

Den måste jag fråga, var är all sexuell spänning? För att inte tala om den där smarta, galna humorn? Visst vi får lite smått, främst av Diana som äntligen får glänsa med lite lågmäld, egoistisk humor, som under det så kallade pep-talket med Kelsey. »It’s making me feel better.« Onekligen är det så att Miriam Shor är bra på att regissera sig själv. Men ändå, det når inte riktigt lika långt som det brukar.

Younger finns på C More. Nya avsnitt varje torsdag. 

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel