TVdags betygsätter tolkningarna

Hjärtat säger full pott när Sven-Bertil, Lisa, Ison & Fille tar plats på scenen

Miriam & Niklas: Weak Heart

1Linus: Jaha, en akustisk version av Miriams låt med Strömstedt på gitarr och stämsång. Det är ju inte en version som vinner på ambition direkt, men tack vare Miriams grymma röst blir det ändå bra.
Betyg: 3/5

Björn: Snygg tolkning och for helvede, mand, vilken snygg gitarr, Niklas! Och vad bra den låter! Jag tycker ambitionsnivån ligger på helt rätt plats, med bandet som vanligt i världsklass.
Betyg: 4/5

Sara: Miriam pratar om att duettdagen är avslappnad och inte så nervig och för mig är det i det här fallet bara negativt. Kärnan i Så mycket bättre-musiken ligger i spänningen mellan tolkaren och den tolkade, så att göra en egen låt med lite extra backning är rätt ointressant. Det blir avmätt. Dessutom är det playback? Men visst, helt okej låt och grym sång som vanligt.
Betyg: 3/5

Lisa & Jenny: Det säger ingenting om oss

2Linus: Jag har insett att Lisa borde göra country. Och gärna med Jenny på stämsång. De låter väldigt bra tillsammans, inget exploderande och gnistrande, men oerhört trivsamt. När de lyfter det en ton på slutet så myser jag riktigt mycket.
Betyg: 4/5

Björn: Det säger (mig) ingenting… Jag är för allergisk mot country. Sorry. (Förlåt, mamma!)
Betyg: 2/5

Sara: Fin stämsång, deras röster faller väl in i varandra. Men det är inget som fäster sig direkt. Country i all ära men jag skulle hellre höra dem göra svensk folkmusik tillsammans.
Betyg: 3/5

Sven-Bertil & Miriam: Som stjärnor små

3Linus: Åh, två av den här säsongens starkaste tolkare, med det gemensamt att de sjunger så okonstlat genuint, förenas och jag hade hoppats på blixtar. Det kanske det inte blir, men det blir fint. Liksom gulligt.
Betyg: 3/5

Björn: Mina älsklingar. Men snacket inför och efter låten är bättre än själva tolkningen. Absolut inte dåligt men inte så bra som det kunde ha blivit.
Betyg: 3/5

Sara: Näej, ganska mycket gäsp. Fint är det, men det blir inte ens mycket till möte mellan dem. Gillar när Miriam sjunger visa dock, det skulle jag gärna höra mer av.
Betyg: 3/5

Jenny med Ison & Fille: Air of Love

4Linus: Jenny kör en sololåt som ingen hört och med Ison & Fille låter det härligt 90-tal, lite tidiga Cheiron, och det poppar på bra. Tycker det är Jennys bästa insats. Hon blir bättre med back up, kanske dags att samla ihop bandet?
Betyg: 4/5

Björn: Det är sannerligen Jennys bästa insats även om det är symtomatiskt att det är Ison & Fille och husbandets insats som gör att låten flyger.
Betyg: 3/5

Sara: Party! Kul samarbete, och det här är i alla fall medryckande. Den första låt i duettprogrammet som man ser framför sig kan ha ett liv även utanför programmet.
Betyg: 4/5

Andreas & Lisa: Longing for Lullabies

5Linus: Den här låten och Lisa känns ju meant to be. Och hon låter som… Titiyo! Typ. För de är så jävla bra sångerskor båda två och deras röster ligger liksom i samma fåra. Nästan scary! Det är såklart oerhört fint, speciellt med Kleerups sköra stämma som back up.
Betyg: 5/5

Björn: Håller med Linus. Longing for Lullabies är en superlåt med Titiyo och blir så klart en superlåt med Lisa också. Problemet, om man nu tycker att det är ett problem, är att  tolkningen egentligen inte »behövs«, den var redan klar med Titiyo – men Andreas bakgrundssång ger en extra dimension. Och de avslutande tonerna på gitarren är magiska.
Betyg: 4/5

Sara: Kan bara stämma in i föregående talare. Vet inte om jag gillar gitarrgunget så mycket, det blir riktigt mäktigt först i andra halvan när soundet byggs på och blir fylligare. En härlig version, men så är också originalet sjukt starkt.
Betyg: 4/5

Sven-Bertil & Lisa med Ison & Fille: Från hjärtat

6Linus: Älskar när Sven-Bertil »pratar«. Det ger mig alltid rysningar. Och vilken hit det är, även om Lisa knappt hinner med i refrängen. Det känns som att hiphop-duon lägger i en annan växel här. Rakt upp på Spotify-listan.
Betyg: 5/5

Björn: Veckans i särklass bästa tolkning, från Sven-Bertils recitering till Lisas souliga refrängsång. Både Ison och Fille uppar sitt game ännu mer. Om jag fick önska skulle jag vilja höra samma låt men med Miriam på refrängsång, allt annat lika. Bara för att stilla min nyfikenhet över om den tolkningen skulle ha fått betyget 6 av 5.
Betyg: 5/5

Sara: Det här är bara russinen i kakan, alla får delta med sina absoluta styrkor. Sven-Bertil är den allsmäktige rösten, Lisa ser ut och låter som en klubbdrottning. Fett.
Betyg: 5/5

Niklas & Andreas: Oslagbara

7Linus: Nä, det här blir för käckt och passar inte Kleerups småtrasiga röst. Det blir lite för mycket Strömstedt för min smak helt enkelt.
Betyg: 2/5

Björn: Niklas Strömstedt är en hjälte i min bok. Han har otroligt bra smak vad gäller gitarrer, är trevlig – svarar på tilltal på Twitter, till exempel – och verkar allmänt rar – men hans låtar är inte min påse te… Den här låten växer av Andreas röst. Det blir lite Docenterna-känsla och det är aldrig fel … men det blir ändå bara en tvåa.
Betyg: 2/5

Sara: Jag vill höra mer Kleerup-sjunger-Strömstedt! Ge ut en hel skiva, Andreas! Blir skitglad av detta.
Betyg: 4/5

Så mycket bättre visas på TV4 lördagar kl 20. Nästa vecka är det dags för återträffen.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel