Diskussion

»Årets serie«-känslan, Veidts charad & poddtips – TVdags snackar Watchmen

Efter sista Watchmen-avsnittet känns det helt rimligt att ta tempen på säsongen. Hur känns det?

Björn: I mina ögon har säsongen varit nästan perfekt. De har lyckats med att överraska mig genom hela säsongen, på ett bra sätt.

Christopher: Japp, håller med. Det har varit en genomgående hög kvalitet och svårt att ana vad som komma skall. Ett tag trodde jag nästan att Lindelof skulle vända det till att de vita extremisterna i Seventh Kavalry var de goda i sammanhanget, men glad att det inte gick den vägen…

Björn: För alla som fortfarande inte är helt hundra på Lindelof så kan jag tänka mig att det var en hel del nagelbitande över om serien skulle hålla hela säsongen. Jag kände mig inte så orolig men gissar att det finns en del personer där ute som tycker att det här blev skitdåligt, även om jag mest sett och hört lovord.

Christopher: Samma här. Jag har nog inte hört något dåligt alls om serien, men det kan ju bero på att jag är i min egen filterbubbla.

Personligen tyckte jag att det var så fantastiskt kul att få reda på att Veidts charad på Europa var just en charad och att i stort sett hela vistelsen där var som en pjäs. Har du några favoritögonblick?

Björn: Alla scener med Jean Smart var mina favoritögonblick, och hela Jeremy Irons-trippen var underbar. Vilken underbar rollprestation! Jag tyckte lite synd om klonerna, bara. Så klart mest synd om hans »fiende« där på Europa.

Christopher: Haha, ja stackarn. Jag gillade även hur de vävde in Dr Manhattan i hela kedjan på mycket snyggt sätt. För den som inte redan lyssnat så vill jag förresten varmt rekommendera den officiella Watchmen-podcasten där Craig Mazin (numera mest känd som skapare av Chernobyl) sitter ner med Damon Lindelof i tre avsnitt, där de tar upp tre avsnitt åt gången. Den har gett ett stort mervärde för mig under tittandet.

Björn: Kul! Har inte lyssnat än, men ska göra det under julen, tänkte jag. Jag kan också rekommendera Pop Culture Confidential-avsnittet med Mazin. Härlig lyssning.

Var det något du störde dig på? Något som du kände att de borde gjort annorlunda, eller i alla fall skulle ha gjort annorlunda, om du fick bestämma?

Christopher: Jag är mest nöjd att de fick ihop allting på slutet och det är ingenting som jag så här i efterhand kan minnas stack ut på något negativt vis under seriens gång. Ett tråkigt svar månne, men för min del är det här årets serie. Så här i affekt strax efter finalen vill jag nästan dra till med årtiondets, men jag ska nog smälta den lite innan jag sträcker mig så långt.

Björn: Jag har sett många bra serier i år, men jag har inte känt mig lika febrigt sugen på att kolla, som på Watchmen.

Christopher: Har du några klagomål?

Björn: Att Don Johnson dog för tidigt. Jag såg fram emot en hel säsong Dompan. Men egentligen gillar jag att jag blev blåst. Jag älskar känslan av »vaaafff« när jag kollar på tv.

Så den självklara frågan: Hoppas du på en säsong till, eller är du nöjd?

Christopher: Jag skulle vara rätt nöjd med bara en säsong, och det verkar som att Damon Lindelof lutar åt samma håll. Skulle de göra en andra säsong så skulle jag definitivt titta, men slutet var bra som det var.

Hela Watchmen finns på HBO Nordic.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel