TVdags betygsätter tolkningarna

Andersson Wij lyfter Saades banala popdänga i kvällens Så mycket bättre

I fjärde avsnittet: Eric Saade!

Uno Svenningsson – Slå (Sting)

uno-ep4Sara: Jag har svårt för de här issue-relaterade textomarbetningarna när det inte känns som att de faller sig naturligt. Det blir för sökt? Refrängen blir nästan en metakommentar över den önskade hitpotentialen. »Det kommer slå så hårt! (hoppas hoppas)« Det är inget fel på den här rent musikaliskt, det är nog en stark trea egentligen, men jag drar av en poäng eftersom jag är en cynisk jävel.
Betyg: 2/5

Per: »Det blev en sån där Uno Svenningsson-låt som man måste sjunga med i« säger Saade efteråt och det är bara att hålla med. Ännu en trevlig Uno-tolkning, kanske lite för trevlig eftersom mobbningstemat knappast går fram hundraprocentigt.
Betyg: 3/5

Linus: Det här programmet är ofta som bäst när två artister från två helt olika musikaliska hemvister möts i en tolkning. I teorin känns detta så. Uno gör en av mina favoritlåtar med Saade, en effektiv Mello-poplåt med nonsensbudskap ges en text om mobbning signerad Staffan Hellstrand. Men det är inte särskilt lyckat. Det allvarliga budskapet går helt i otakt med det släpiga men glatta arrangemanget. Känns helt ogenuint och onödigt grunt.
Betyg: 1/5

Kikki Danielsson – Darkest Hour

kikki-ep4Sara: Ny stabil vecka av Kikki efter en svag start på den här säsongen. Det här är skön schlagercountry med svängig refräng. Stark melodi, skön brygga och jag tycker det märks att hon känner för texten.
Betyg: 3/5

Per: Jag tvivlar inte på att Kikki Danielsson känner starkt för den här låten, men resultatet är en lite halvhjärtad countryrockare.
Betyg: 2/5

Linus: En av Saades nyare låtar görs till rak och snygg countryrock av Kicki. Hon ger texten tyngd, som om den var menad att vara en countrylåt all along.
Betyg: 3/5

Icona Pop – Hearts in the Air

icona-ep4Sara: Under de första veckorna av svajighet var det Icona pop som stod för utropstecknen, men de har fastnat lite i samma hjulspår. Även detta är dansant, klubbigt, kompetent behandlat, men de överraskar mig inte längre.
Betyg: 3/5

Per: Äntligen gör Icona Pop något påhittigt och inte bara en lätt Icona Pop-omstöpning. Svåremotståndligt dansbeat, och bäst hittills av deras tolkningar.
Betyg: 3/5

Linus: Originalet låter redan som en småskalig Icona Pop-låt, men de twistar till den med ett snyggt housepiano och ett utflippat drop som kommer att funka på de flesta dansgolv. De gör det de är bra på, återigen. Ingen överraskning, men pålitligt hittigt.
Betyg: 3/5

Sabina Ddumba – Manboy

ddumba-ep4Sara: Intressant låtval. Gillar att hon ger sig själv utmaningar (det är ju väldigt kul att hon kallar låten en »plåga« precis innan) och det är en skön transformation med nittiotalig discodoft, men det är hennes svagaste tolkning hittills tycker jag. Precis som Saade hör jag en hint av Whitney i detta, och just det är enbart positivt, men det blir lite för tamt.
Betyg: 3/5

Per: Manboy går från en effektiv men oerhört enerverande dagishit till en fullvuxen och luftigt melankolisk soulpop-pärla i Ddumbas händer. Grymt bra!
Betyg: 4/5

Linus: Manboy, begreppet, legenden, görs äntligen till något med substans i Sabinas händer. Hon gör den till soft synthpop med Whitney Houston-vibbar. Det är så snyggt och begåvat gjort och framfört med sådan pondus att jag förstår Erics tagna min. Manboy har äntligen vuxit upp och blivit en ny hit.
Betyg: 5/5

Tomas Andersson Wij – Den dag jag vinner allt (Popular)

tomas-ep4Sara: Bäst hittills. Inte bara i kväll utan bäst hittills den här säsongen.
Betyg: 5/5

Per: TAW gör det igen! Strålande text och ett (som vanligt) innerligt framförande lyfter Saades banala popdänga till ett bitterljuvt mästerverk, men lågintensivt dansbeat och en snygg tonartssänkning i andra versen som grädde på tårtan.
Betyg: 4/5

Linus: Tomas gör Saades största hit och ger den, som han gjorde med Carolas Evighet, en innerlighet och ett djup som höjer den bortom originalet. Med en vacker text, om längtan att bli sedd, blir det riktigt starkt och den bara stegrar och stegrar. Ingen annan hade kunnat göra den lika bra.
Betyg: 4/5

Anders Wendin – Wide Awake

anders-ep4Sara: Vad jag tänker under låten: vilket härligt band de har ändå! Proffsmusikerna är otroliga. I övrigt var det här inte riktigt min påse. Det är för mycket samma växel rakt igenom. Hade varit härligt att avnjuta på plats förmodligen, men inget jag känner det minsta behov av att höra igen.
Betyg: 2/5

Per: Wendin har Neil Young som målbild, tyvärr är det Young i hans mest hojtigt och jämntjockt gubbrockiga stunder som frammanas. Trallvänligt men påfrestande.
Betyg: 3/5

Linus: Hittills har Anders varit årets svaga länk. Har inte gillat hans versioner särskilt mycket. Det blir inte bättre nu. Att han går all in på gubbrocken är sant, för det känns bara grötigt och bröligt utan någon sorts kompass. Som att vi bevittnar en garagerepetition med några fulla polare. Det känns slappt och helt meningslöst.
Betyg: 0/5

Mer Så mycket bättre-läsning: De 15 bästa tolkningarna genom åren.

Så mycket bättre visas på TV4 och finns på TV4 Play.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel