TVdags betygsätter tolkningarna

Allsångsrock, Daft Punk-vibbar & Lill-Babs-Jill i kvällens Så mycket bättre

I kväll är det Lisa Ekdahls dag med härligt Beppe-chill och antidote:r. Här är våra betyg.

Danny Saucedo – Öppna upp ditt fönster

danny

Björn: Som vanligt är Danny proffsig men jag tycker ändå att låten saknar något av originalets stuns. Det blir lite skönt gung (det kan vara just det jag ogillar) med synth-slingan. Om ni känner igen slingan så är det för att den är kompis med slingan från MGMT-låten Kids. Jag har aldrig varit ett Lisa Ekdahl-fan men i kväll har jag sett kvalitéer jag aldrig sett tidigare.
Betyg: 3/5

Sara: Jag tycker inte riktigt att han utnyttjar den starka melodin i refrängen, men i övrigt är det en riktigt stabil Dannyfiering. Det är härligt när han leker med funktendenserna. Enda anledningen att jag inte ger honom högre betyg är att det inte når upp till den starka insatsen förra veckan, vilket kanske är orättvist.
Betyg: 3/5

Linus: Lisas kanske finaste melodi, hennes signaturmelodi, blir i Dannys händer en funkig dansdänga med mer sväng en känsla. Det är hans kanske snyggaste och hittigaste upptempo-version. Refrängen är ju direkt som fan. Ändå stör jag mig på att Danny så sällan verkar bottna i originalen och verkligen förstå dess essens.
Betyg: 3/5

Little Jinder – Happiness is Brief

jinder

Björn: Talkboxen ger låten en skön Daft Punk-vibb men jag har samma problem med Little Jinders röst som vanligt (förlåt, nu när jag vet att det är ett vanligt gnäll…). Låten växer för varje lyssning och är helt klart en av kvällens höjdpunkter.
Betyg: 4/5

Sara: Jag tror på Björn när han säger att den växer för varje lyssning, tyvärr har jag bara hört den två gånger. En skönt tillbakalutad tolkning, talkboxen funkar fint för mig. Lyckad modernisering, men inte så minnesvärd.
Betyg: 3/5

Linus: Till skillnad från Danny så lyckas Little Jinder alltid med konststycket att klä om sina låtar helt men ändå behålla essensen från originalet. Hon gör en talkboxig suggestiv modern electroballad av Lisas optimistiska visa. En av hennes bästa versioner, och då har jag älskat samtliga hittills.
Betyg: 5/5

Magnus Carlson – Dom band som binder mig

magnus

Björn: Återigen gör Magnus en tolkning som är så sjukt mycket hans hemmaplan. Hans röst, intonering och vemod kommer helt till sin rätt. Och – vilket jävla låt! Hur jävla bra som helst.
Betyg: 5/5

Sara: Jag blir välvilligt inställd redan i introt. Basen! Den subtila taktfastheten! Och så Magnus Carlsons röst på det. Ljuvligt. Hade önskat att han hade lagt i en extra växel på slutet, men man kan inte få allt.
Betyg: 4/5

Linus: Jag har genom hela säsongen haft problem med Magnus tjusiga men allt för ofta tråkiga tolkningar. Det bränner liksom sällan till, varken i känslan eller i popmuskeln. Det är aldrig dåligt dåligt, men det är för flyktigt. Här balanserar han återigen mellan det slätstrukna och det elegant härliga. Han räddas av en av Lisas starkaste melodier, och texter, som gör att den i alla fall är i gränslandet till magin får till i Weeping Willows.
Betyg: 3/5

Tommy Nilsson – Ljudlöst och salt

tommy

Björn: Det är omöjligt för mig att inte tänka på låten som en mashup mellan Simple Minds Belfast Child och John Farnhams The Voice. Jag borde hata låten och Tommy – men det gör jag inte, jag älskar honom. Vad är det som händer…?! Missade ni Tomas Ledin och Björn Skifs-knixen med benet? Ingen fara, här kommer det igen:

tommy

Betyg: 4/5

Sara: Haha, Björns reaktion på Tommy är mer underhållande än Tommy. Jag är lite tvärtom: John Farnham och svulstighet, jag borde älska detta! Men nej. Darret på rösten gränsar till melodrama i inledningen, och allt förstärks av den sakrala bakgrunden. Det blir bättre när trummorna kommer in, men det känns på tok för teatralt hela vägen. No hard feelings, Tommy, detta är så corny att det nästan tippar över till genialt, men bara nästan.
Betyg: 2/5

Linus: Tommy gör allsångsrock av Lisas visa och det är bredbent härligt. Framför allt: Tommy har en fantastisk röst. Ibland glömmer jag bort det då jag har hört den hela mitt liv, men den är grym. Och den gör att denna väldigt omoderna sakrala rockversion ändå känns som en härlig låt för bilradion.
Betyg: 3/5

Jill Johnson – Benen i kors

jill

Björn: Det är så oerhört synd att Jill inte sjunger på skånska. Dansbands-stockholmskan är min hatdialekt #1. Lika bra utfört som alltid men det hade kunnat vara så mycket bättre (jag vet!) och sexigare på skånska. Bäst är det när Jill scattar.
Betyg: 3/5

Sara: Jag har ju knorrat om att Jill ska sjunga på svenska sen första programmet, så hurra för det! Men var detta verkligen bästa tillfället? Hade önskat mig en text med mer känslomässig botten. Detta blir aldrig mer än en kul bagatell i Jills starka Så mycket bättre-låtkatalog.
Betyg: 3/5

Linus: Det är tydligt att Jill ser sidor hos Lisa, som en väldigt stark självkännedom, som hon själv skulle vilja ha mer av. Det finns en fin och berörande ömhet i det. När det gäller Jills tolkning: äntligen sjunger Jill på svenska! För första gången på närmare 20 år dessutom. Hon gör den här lilla trudelutten med banjos och jag får Lill-Babs-vibbar av någon anledning. Inget fel med det, men det blir även överspelat och för mycket country-Cabaret för min smak.
Betyg: 2/5

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel